Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η κυβέρνηση δεσμεύει αρκετά κονδύλια για την προστασία του περιβάλλοντος: «Το ένα τρίτο των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και το 40% του Ταμείου Ανάκαμψης είναι αφιερωμένα στην προσπάθεια για καλύτερο περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη. Για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της τόσο μεγάλα κονδύλια για την προστασία του περιβάλλοντος. Και καθώς οι προθεσμίες είναι πιεστικές, πρέπει όλοι μας να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για την απορρόφηση και την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων».
Συνέχισε επισημαίνοντας ότι η ανθεκτικότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη χρειάζεται πολλά παραπάνω από τις δράσεις των υπουργείων. Μάλιστα, δήλωσε πως σε αρκετές περιπτώσεις είναι αποτελεσματικότερη η δράση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Για τον λόγο αυτό είναι αναγκαία η συνεργασία κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για βιώσιμες και ανθεκτικές πόλεις:
Ειδική μνεία έκανε ο κ. Χατζηδάκης στην περίπτωση του πάρκου Τρίτση που ήταν, όπως είπε, μια αδικημένη πρωτοβουλία της Πολιτείας και με πρωτοβουλία του ιδίου, ως υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μεταβιβάστηκε από το υπουργείο στην Περιφέρεια. «Είναι μια απόφαση για την οποία δεν έχω μετανιώσει, γιατί το πάρκο από τότε πήρε μια νέα πνοή. Δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να συντηρεί πάρκα».
Ο κ. Χατζηδάκης συνεχάρη, τέλος, τους εθελοντές που στηρίζουν τις δράσεις των Δήμων αλλά και τους ίδιους τους Δήμους και το δίκτυο για την προσπάθεια που καταβάλλουν. «Να μας θεωρείτε, κατέληξε, συμμάχους στην προσπάθειά σας, η οποία ανήκει σε όλους όσοι νοιάζονται για τον πλανήτη, το περιβάλλον και τα παιδιά μας».