Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Η αύξηση ήταν ισχυρότερη από όλες τις προβλέψεις σε δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων, οι οποίοι είχαν επισημάνει μηνιαία αύξηση 0,2% μετά την αύξηση 0,1% του Ιανουαρίου.
Διάφορες μετρήσεις της αγοράς κατοικίας της Βρετανίας έχουν δείξει αύξηση της ζήτησης για αγορά κατοικίας, η οποία επηρεάστηκε από την πτώση του κόστους δανεισμού, αλλά και από τους αγοραστές που κινήθηκαν γρήγορα πριν λήξει ένα φορολογικό κίνητρο για την αγορά ορισμένων κατοικιών (το κίνητρο αυτό λήγει στα τέλη Μαρτίου).
Ο Ρόμπερτ Γκάρντνερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Nationwide, δήλωσε ότι οι αλλαγές στα τέλη χαρτοσήμου είναι πιθανό να δημιουργήσουν βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα στις συναλλαγές, καθώς οι αγοραστές επισπεύδουν τις αγορές τους: «Αυτό θα οδηγήσει πιθανότατα σε ένα άλμα στις συναλλαγές τον Μάρτιο και σε μια αντίστοιχη περίοδο αδυναμίας τους επόμενους μήνες, όπως συνέβη μετά από προηγούμενες αλλαγές στο χαρτόσημο».
Ο ιστότοπος ακινήτων Rightmove δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η άνοδος των ζητούμενων τιμών για τα νεοεισαχθέντα σπίτια έχανε την ισχύ της ενόψει της αλλαγής του φόρου.
Μια δημοσκόπηση του Reuters που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (25/2) έδειξε ότι οι τιμές των βρετανικών κατοικιών αναμένεται να αυξηθούν κατά 3,5% φέτος - ταχύτερα από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως - και κατά 4,0% το 2026, βοηθούμενες από περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας.
Η Nationwide ανέφερε ότι οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 3,9% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, ελαφρώς χαμηλότερη από την άνοδο 4,1% του Ιανουαρίου.