Πιο αναλυτικά, μεταξύ άλλων, στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ των δυτικών έχει «πέσει» και η ιδέα σχετικά με την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού στρατιωτικού αποσπάσματος στην Ουκρανία κατά μήκος της γραμμής του μετώπου που εκτείνεται περίπου σε 1.000 χιλιόμετρα.
Αυτό το στρατιωτικό απόσπασμα, που συζητήθηκε και από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στη συνάντησή του με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ στα μέσα Δεκεμβρίου, μπορεί να υποστηριχθεί και από χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ ή ακόμη χώρες που κατέχουν πυρηνικά όπλα, όπως η Γαλλία και η Βρετανία.
«Είναι προφανώς πρόωρο να μιλήσουμε (...) για στρατιώτες διατήρησης της ειρήνης» είχε δηλώσει, από την πλευρά του, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Παράλληλα, ο Τραμπ έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του για «άμεση κατάπαυση του πυρός», μιλώντας χαρακτηριστικά για τερματισμό του πολέμου μέσα σε 24 ώρες, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες στην Ευρώπη για πλήρη απόσυρση των ΗΠΑ από τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία.
Από την άλλη, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει δηλώσει ότι θέλει την παράδοση περισσότερων όπλων και εγγυήσεις ασφαλείας εκ μέρους των δυτικών συμμάχων πριν από κάθε διαπραγμάτευση με τη Μόσχα.
Όσο για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εξακολουθεί να προβάλλει πολλές απαιτήσεις για τη σύναψη ειρήνης, όπως η παράδοση της Ουκρανίας, ο τερματισμός των συζητήσεων για ένταξή της στο ΝΑΤΟ και η διατήρηση των ουκρανικών εδαφών που έχει προσαρτήσει η Ρωσία μέσα από τις πολεμικές συγκρούσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr