Όπως μεταδίδει το Reuters, προειδοποίησαν επίσης ότι η υποστήριξη της Βόρειας Κορέας προς τη Ρωσία σηματοδοτεί μια επικίνδυνη επέκταση της σύγκρουσης, με σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια της Ευρώπης και του Ινδο-Ειρηνικού, και κάλεσαν την Κίνα, μακροχρόνιο σύμμαχο της Βόρειας Κορέας, να δράσει εναντίον της.
«Η χρήση βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς από τη Ρωσία στις 21 Νοεμβρίου αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της απερίσκεπτης και κλιμακούμενης συμπεριφοράς της», ανέφεραν σε σχέδιο δήλωσης κατά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους.
«Η υποστήριξή μας για την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας θα παραμείνει ακλόνητη», πρόσθεσαν.
Η Ρωσία έχει προχωρήσει σε σημαντικές πιέσεις κατά μήκος των μετωπικών γραμμών στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει μερικά από τα μεγαλύτερα εδαφικά κέρδη τους από το 2022.
Οι υπουργοί της G7 πρόσθεσαν ότι ελπίζουν να αρχίσουν να διανέμουν κεφάλαια από ένα πακέτο δανείων ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέρχονται από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μέχρι το τέλος του έτους. Δεσμεύτηκαν επίσης να δράσουν κατά των ομάδων που βοηθούν τη Ρωσία να αποφύγει τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της στην Ουκρανία πριν από σχεδόν τρία χρόνια.
Η κοινή τους δήλωση εκδόθηκε στο τέλος διήμερης συνάντησης στο Φιούτζι, μια λουτρόπολη νοτιοανατολικά της Ρώμης, στην οποία συμμετείχε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Σίμπιχα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr