Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο λιβανέζικος στρατός θα αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων και θα κατάσχει τα όπλα της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα στο Ισραήλ.
Οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού θα αποχωρήσουν από τον Λίβανο εντός μίας εβδομάδας από το τέλος των εχθροπραξιών και θα αντικατασταθούν από τις Λιβανέζικες Ένοπλες Δυνάμεις (LAF), με τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ (UNIFIL) να παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη για τη μετάβαση.
Έπειτα προβλέπεται η ανάπτυξη 10.000 στρατιωτών του Λιβάνων στη συνοριακή γραμμή με το Ισραήλ.
Ύστερα από 60 μέρες, το Ισραήλ και ο Λίβανος θα διεξάγουν διαπραγματεύσεις μέσω των ΗΠΑ για την πλήρη εφαρμογή του ψηφίσματος 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Προβλέπεται η δημιουργία νέου Διεθνή Μηχανισμού Παρακολούθησης και Επιβολής (IMEM), υπό την προεδρία των ΗΠΑ, στον οποίο θα συμμετέχουν η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η UNIFIL και άλλες περιφερειακές χώρες.
Με βάση το προσχέδιο αυτού του ειρηνευτικού πλάνου, το Ισραήλ «μπορεί να επιλέξει να απαντήσει στις εκάστοτε παραβιάσεις». Εάν ο Λίβανος ή ο IMEM δεν αποτρέψουν τις αποστολές ή την παραγωγή όπλων, το Ισραήλ μπορεί να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους, σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ. Στο προσύμφωνο τονίζεται επίσης το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί κατά άμεσων εξωτερικών απειλών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr