Πηγές από το Ισραήλ αναφέρουν ότι στη συνομιλία συμμετείχε και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών για πρόεδρος.
Μπάιντεν και Νετανιάχου συνομίλησαν μεταξύ τους για τελευταία φορά στις 21 Αυγούστου, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Οι σχέσεις τους έκτοτε είχαν παγώσει, καθώς ο Μπάιντεν θεωρούσε ότι ο Νετανιάχου δεν του έδειχνε επαρκή σεβασμό.
Θεωρείται, όμως, ότι σε αυτή τη φάση των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και λόγω της εμπλοκής του Ιράν, το Ισραήλ χρειάζεται κάποιες εγγυήσεις από τις ΗΠΑ για να συνεχίσει.
Έτσι, έχει γίνει σαφές εδώ και ημέρες πως η όποια απάντηση του Ισραήλ στις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις θα έχουν την έγκριση του Λευκού Οίκου.
Οι Times of Israel μετέδωσαν νωρίτερα ότι το Ισραήλ έχει αποφασίσει για τον τρόπο που θα απαντήσει στο Ιράν, πιθανότατα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Άλλωστε, οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στο να γίνουν επιθέσεις σε πετρελαϊκές αλλά και σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Η επίθεση μοιάζει να είναι πια θέμα χρόνου και τότε θα δούμε τι συμφώνησαν τελικά Νετανιάχου-Μπάιντεν, με τις διεθνείς αγορές να εκφράζουν αγωνία για το χτύπημα, ελπίζοντας ότι δεν θα... εκτροχιάσει την γεωπολιτική κατάσταση. Και φυσικά ελπίζουν ότι αυτή τη φορά ο Νετανιάχου δεν θα κάνει "του κεφαλιού του", αλλά θα ακολουθήσει ένα σχέδιο εγκεκριμένο από τις μεγάλες δυνάμεις.
Με μια σκληρή δήλωση, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, προειδοποίησε το Ιράν για την επικείμενη επίθεση, λέγοντας ότι «η επίθεσή μας στο Ιράν θα είναι θανατηφόρα, ακριβής και πάνω απ' όλα αιφνιδιαστική, δεν θα καταλάβουν τι τους συνέβη».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr