Καλεί, επίσης, τα μέλη του Κοινοβουλίου να συνεργαστούν με εθνικούς και διεθνείς εταίρους για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των LGBTI ατόμων και την καταπολέμηση των διακρίσεων εναντίον τους και να απόσχουν από τη χρήση ρητορικής που στιγματίζει τα LGBTI άτομα.
Ο Επίτροπος τονίζει ότι το σχέδιο νόμου παρέχει μια νομική βάση για τις διακρίσεις σε βάρος των LGBTI ατόμων και φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Επιπλέον, εκφράζει ανησυχίες για την προκατάληψη κατά των LGBTI ατόμων σε τμήματα της γεωργιανής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πολιτικών, και ότι το προσχέδιο νόμου διαιωνίζει το στίγμα και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα LGBTI άτομα, κατατάσσοντας τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου παράλληλα με την αιμομιξία.
Τέλος, υπενθυμίζει ότι το περιεχόμενο του νομοσχεδίου είναι παρόμοιο με το σχέδιο συνταγματικού νόμου «Για την προστασία των οικογενειακών αξιών και των ανηλίκων», που εγγράφηκε στη Βουλή στις 3 Απριλίου 2024, στο οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη Δημοκρατία, μέσω του Νόμου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «Η πρόταση υιοθέτησης αυτού του κειμένου κινδυνεύει να τροφοδοτήσει (περαιτέρω) μια εχθρική και στιγματιστική ατμόσφαιρα κατά των LGBTI ατόμων στη Γεωργία».
«Σύμφωνα με την παγιωμένη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια δημοκρατική κοινωνία απορρίπτει κάθε στιγματισμό που βασίζεται στον σεξουαλικό προσανατολισμό», είπε ο Επίτροπος. «Μια τέτοια κοινωνία είναι χτισμένη στην ίση αξιοπρέπεια των ατόμων και συντηρείται από τη διαφορετικότητα, την οποία αντιλαμβάνεται όχι ως απειλή αλλά ως πηγή εμπλουτισμού».
Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr