H Σέιχ Χασίνα επιβιβάσθηκε σε στρατιωτικό ελικόπτερο με προορισμό την Ινδία, σύμφωνα με πληροφορίες της Prothom Alo Daily.
Η εξέλιξη αυτή ήρθε, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές επέδραμαν κατά της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ντάκα, μετέδωσε η τηλεόραση.
Στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά τις οποίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 300 άνθρωποι διαρκούν εδώ και ένα μήνα, ενώ ο γιος της πρωθυπουργού απευθύνει έκκληση στις δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές να εμποδίσουν οποιαδήποτε κατάληψη της εξουσίας.
«Υποχρέωσή σας είναι να εγγυηθείτε την ασφάλεια του λαού και της χώρας μας, καθώς και την προστασία του Συντάγματος», δηλώνει σε ανάρτησή του στο Facebook απευθυνόμενος στις δυνάμεις ασφαλείας ο πολιτικός και επιχειρηματίας με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουν σε μη εκλεγμένη κυβέρνηση να αναλάβει την εξουσία ούτε για ένα λεπτό».
Χωρίς ίντερνετ η χώρα
Η πρόσβαση στο Ίντερνετ διακόπηκε σήμερα σε όλο το Μπανγκλαντές, σύμφωνα με παρόχους και οργανισμούς εποπτείας, την ώρα που στη χώρα σημειώνονται αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ενώ ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Μπανγκλαντές, ο στρατηγός Ουάκερ-ουζ-Ζαμάν, θα απευθυνθεί σήμερα στη χώρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, ένα μήνα μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
«Ο στρατηγός Ουάκερ θα απευθυνθεί στο λαό στις 14:00 (11:00 ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο Ρασεντούλ Αλάμ, αξιωματούχος της υπηρεσίας επικοινωνίας του στρατού του Μπανγκλαντές (ISPR).
Εξάλλου η NetBlocks, ένας οργανισμός εποπτείας του Ίντερνετ, έκανε λόγο για «αυξημένο αντίκτυπο στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας» της διακοπής της πρόσβασης στο διαδίκτυο, ενώ ένας αξιωματούχος επιχείρησης εξειδικευμένης στην πώληση συχνοτήτων στους παρόχους πρόσβασης ανακοίνωσε πως «το Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας και το Ίντερνετ στις φορητές συσκευές έχουν αμφότερα διακοπεί».
Στο μεταξύ, φοιτητές έκαναν πορεία σήμερα προς την πρωτεύουσα Ντάκα αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε εθνικό επίπεδο για να πιέσουν για την παραίτηση της πρωθυπουργου Σέιχ Χασίνα, μια ημέρα αφού συγκρούσεις στη χώρα στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 100 ανθρώπους.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι διαμαρτυρίες -ξεκίνησαν τον Ιούλιο κυρίως από φοιτητές- και είχαν ως αίτημα την κατάργηση των ποσοστώσεων για τις θέσεις εργασίας στο δημόσιο. Ωστόσο, στη συνέχεια μετατράπηκε σε ένα πολύ ευρύτερο αντικυβερνητικό κίνημα.
Ο ΟΗΕ ζήτησε να σταματήσει η «σοκαριστική βία» και κάλεσε τους πολιτικούς του Μπαγκλαντές και τις δυνάμεις ασφαλείας να αυτοσυγκρατηθούν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr