Στην ομάδα εντάσσονται, πέρα από τη Ρωσία, η Κίνα, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότιος Αφρική, ενώ πρόσκληση εισδοχής έχουν λάβει επίσης από πέρυσι η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η ιδέα επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα επιτρέπει στους αγοραστές να αγοράζουν απευθείας από τους παραγωγούς, κάτι που ο Πούτιν έχει ήδη εμφανιστεί να στηρίζει ενόψει της συνόδου κορυφής, τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με το Reuters, το Κρεμλίνο ζήτησε η πρόταση να είναι έτοιμη για να παρουσιαστεί μέχρι την 1η Ιουλίου από τον πρωθυπουργό, Μιχαήλ Μισούστιν και την επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιουλίνα.
Ο Πούτιν διέταξε επίσης την κυβέρνηση να καθορίσει πρόσθετα μέτρα στήριξης των αγροτών, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης καθώς και της διασφάλισης της προμήθειας καυσίμων.
Η Ρωσία αναγκάστηκε να εφαρμόσει προσωρινή απαγόρευση εξαγωγών ντίζελ και βενζίνης το περασμένο φθινόπωρο, καθώς η εγχώρια αγορά αντιμετώπισε ελλείψεις καυσίμων και αύξηση των τιμών εν μέσω της συγκομιδής.
Οι περιορισμοί ακολούθως άρθηκαν ως επί το πλείστον, αν και η Ρωσία απαγόρευσε και πάλι τις εξαγωγές βενζίνης, με ορισμένες εξαιρέσεις, για έξι μήνες από την 1η Μαρτίου για να αποτρέψει πιθανές ελλείψεις καυσίμων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr