«Ακόμη και αν οι λεπτομέρειες για την ισραηλινή αντεπίθεση παραμένουν άγνωστες, το Ισφαχάν δεν είναι μία οποιαδήποτε πόλη», σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung. «Είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα του Ιράν[…] αλλά πολύ περισσότερο είναι και το μέρος στο οποίο βρίσκονται πολλές από τις επίσημες ή μυστικές υποδομές του υποτιθέμενα μη στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
Αυτό θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα για την ιρανική ηγεσία […] Ακόμη κι αν δεν χτυπήθηκαν πυρηνικά εργαστήρια, η επιλογή του στόχου αποτελεί μία ξεκάθαρη απειλή […] Ενδεχομένως να σταθούμε τυχεροί προς το παρόν και το Ιράν να μην αντιδράσει άμεσα. Αλλά ένας εκ των δύο αντιπάλων θα ξεπεράσει το όριο. Και τότε θα ξεκινήσει ο μεγάλος πόλεμος».
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung πάντως εκτιμά πως «η Τεχεράνη έχει μεγάλο συμφέρον να υποβαθμίσει τη σημασία του περιστατικού, δεδομένου ότι η δική της επίθεση στο Ισραήλ ήταν σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματική». Εξάλλου, όπως επισημαίνει η DW, η πολιτική των αντιποίνων που επικρατεί στη Μέση Ανατολή «σχετίζεται και με το να μην παρουσιαστεί κάποιος στον λαό του ως χαμένος». Αυτός είναι και ο λόγος που οι Ιρανοί αξιωματούχοι «χλευάζουν την περιορισμένη εμβέλεια της ισραηλινής αντεπίθεσης».
Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης θεωρεί πως στις ενέργειες και των δύο πλευρών διαφαίνεται ότι «επί του παρόντος κανείς δεν επιδιώκει την επέκταση της εμπόλεμης ζώνης […] Το Ιράν φοβάται μία επίδειξη ισχύος εκ μέρους του Ισραήλ, το οποίο από την πλευρά του δέχεται πιέσεις από τη Δύση». Η τελευταία προσπαθεί ως τώρα «να περιορίσει την απειλή χωρίς στρατιωτικά μέσα. Για πόσο ακόμη θα μπορεί να το κάνει αυτό όμως, παραμένει άγνωστο».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr