Στην πρόσφατη διάσκεψη των ηγετών της ΕΕ στο Παρίσι, ο φιλορώσος Σλοβάκος Πρωθυπουργός, Ρόμπερτ Φίτσο, "κάρφωσε" πως υπάρχουν ηγέτες χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ οι οποίοι προτείνουν την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Ακολούθησαν διαψεύσεις από την ηγεσία του ΝΑΤΟ αλλά και από αρκετούς Ευρωπαίους ηγέτες, ανάμεσα στους οποίους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο οικοδεσπότης της διάσκεψης, όμως, Εμανουέλ Μακρόν, είπε πως για την ώρα δεν τίθεται μεν τέτοιο θέμα, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί για το μέλλον.
Ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, έσπευσε να εκφράσει την πλήρη διαφωνία του με αυτή τη δήλωση του Γάλλου Προέδρου, αλλά ο Πούτιν είχε λάβει το μήνυμα.
Στην ετήσια ομιλία του, λοιπόν, για την κατάσταση στη Ρωσία, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές στη χώρα του και στη σκιά του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε ευθείες βολές στην ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ «ετοιμάζονται να πλήξουν το έδαφος της Ρωσίας», επιστρατεύοντας για αυτόν τον σκοπό τα πιο αποτελεσματικά μέσα που διαθέτουν. Η μοίρα οποιασδήποτε χώρας επιτεθεί στη Ρωσία θα είναι «πολύ πιο τραγική» από οτιδήποτε μπορεί να αντιμετωπίσει η δική μας χώρα, σημείωσε.
«Πρέπει να καταλάβουν ότι διαθέτουμε και εμείς όπλα, όπλα που θα μπορούσαν να τους νικήσουν στο δικό τους έδαφος», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι μια τέτοια επιθετική κίνηση θα μπορούσε να πυροδοτήσει τη χρήση πυρηνικών όπλων.
«Όλα όσα σκέφτεται η Δύση δημιουργούν την πραγματική απειλή μιας σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων και, συνεπώς, την καταστροφή του πολιτισμού», τόνισε.
Το πυρηνικό "δόγμα" της Ρωσίας
Υπενθυμίζουμε πως μόλις χθες (28/2) οι Financial Times αποκάλυψαν απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα της Ρωσίας, στα οποία παρουσιάζονται οι κανόνες για τη χρήση πυρηνικών όπλων.
Στα αρχεία που διέρρευσαν περιγράφονται δηλαδή οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η Ρωσία θεωρεί πως πρέπει να κάνει χρήση πυρηνικών για να προστατευθεί.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr