Πιο συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), ο δείκτης τιμών των τροφίμων διαμορφώθηκε στις 126,9 μονάδες τον Μάρτιο από 129,7 μονάδες τον Φεβρουάριο.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σε αρκετές χώρες, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές τροφίμων, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την αδυναμία του τοπικού νομίσματος, δήλωσε ο Μαξίμο Τορέρο, επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.
Οι πτώσεις ανά κατηγορία
Ανά κατηγορίες τροφίμων, πτώση σημειώθηκε στα δημητριακά (-5,6%), τα γαλακτομικά προϊόντα (-0,8%) και τα φυτικά έλαια (-3%), ενώ άνοδο κατέγραψαν η ζάχαρη (+1,5%) και οι τιμές του κρέατος (+0,8%).
Η τιμή της ζάχαρης έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016 λόγω των ανησυχιών για μείωση της παραγωγής σε Ινδία, Ταϊλάνδη και Κίνα.
Άνοδος στα δημητριακά
Στο μεταξύ, η FAO αύξησε την πρόβλεψή για την παγκόσμια παραγωγή σίτου το 2023, αλλά και την πρόβλεψη για την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών το 2022 στα 2,777 δισ. τόνους, μόλις 1,2% κάτω σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr