Η οικονομία της Βρετανίας αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο, αλλά ήταν ακόμα κάτω από το προ-πανδημικό υψηλό της, σε αντίθεση με προηγούμενες εκτιμήσεις ότι είχε ανακάμψει.
Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας ήταν μικρότερο από το αναμενόμενο.
Συγκεκριμένα, το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής ανακοίνωσε ότι η οικονομική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,2% τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, αναθεωρημένη από προηγούμενη μέτρηση συρρίκνωσης 0,1%.
Όμως, τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν 0,2% κάτω από το επίπεδο του τελευταίου τριμήνου του 2019, πριν την πανδημία.
Αυτό είναι κάτω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου εισήλθε στην κρίση κόστους ζωής προτού καταφέρει να ανακάμψει πλήρως από την πανδημία.
Επίσης καταδεικνύουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανακάμψει πιο αργά από ορισμένες άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες. Το δεύτερο τρίμηνο, η παραγωγή στις ΗΠΑ και στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 3,5% και 1,8% αντίστοιχα από τα προ πανδημίας επίπεδα.
Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ήταν 33,8 δισεκατομμύρια λίρες. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ένα έλλειμμα περίπου 44 δισεκατομμυρίων λιρών.
Το έλλειμμα ήταν μικρότερο από το έλλειμμα 43,9 δισεκατομμυρίων το πρώτο τρίμηνο, το οποίο αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από προηγούμενη εκτίμηση. Το έλλειμμα Ιανουαρίου-Μαρτίου παρέμεινε το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί, σύμφωνα με το ONS.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr