Σύμφωνα με στοιχεία του 2019, το ποσοστό κινδύνου φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν υπερδιπλάσιο για τους ενήλικες (ηλικίας 25 έως 59 ετών) των οποίων οι γονείς είχαν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο (20,3%) από ό,τι ήταν για άτομα των οποίων οι γονείς είχαν επιτύχει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης (8,6%). Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 12% για άτομα των οποίων οι γονείς είχαν μεσαίο μορφωτικό επίπεδο.
Το ποσοστό των ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια και τα οποία είχαν γονείς με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο ήταν πάνω από 20% σε 10 κράτη- μέλη της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Οι άλλες εννέα χώρες είναι οι Εσθονία, Λουξεμβούργο, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Βουλγαρία και Ρουμανία.
Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στη Ρουμανία (37,4%), ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 9η θέση της αρνητικής κατάταξης με ποσοστό 22,2%.
Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφφηκαν στην Τσεχία (9,3%) και στη Δανία (9,4%) καθώς και στην Ολλανδία και τη Φινλανδία (και οι δύο 10,3%).
Το μεγαλύτερο ποσοστό κινδύνου φτώχειας μεταξύ των ατόμων που είχαν γονείς υψηλής μόρφωσης ήταν στην Αυστρία (14,8%) και στη Σουηδία (12,7%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Τσεχία (2,3%) και στη Ρουμανία (3,2%).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr