- η αρτεσουνάτη είναι αγωγή κατά της ελονοσίας στη βαριά μορφή της. Στη δοκιμή, η αρτεσουνάτη, που παράγεται από την Ipca, θα χορηγείται ενδοφλέβια για επτά ημέρες
- η ιματινίμπη είναι φάρμακο κατά ορισμένων καρκίνων. Παράγεται από τη Novartis και θα χορηγείται από το στόμα, μια φορά ημερησίως, για 14 ημέρες.
- η ινφλιχιμάβη είναι αγωγή για τις διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος όπως η νόσος του Κρον ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Παράγεται από την Johnson and Johnson, και θα χορηγηθεί ενδοφλέβια ως εφάπαξ δόση.
Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσού, γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, σημείωσε ότι τα φάρμακα αυτά επιλέχθηκαν από ομάδα ανεξάρτητων ειδικών και δήλωσε ότι οι δοκιμές θα διεξαχθούν σε περισσότερα από 600 νοσοκομεία σε 52 χώρες.
“Διαθέτουμε ήδη πολλά εργαλεία για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία της Covid-19, κυρίως το οξυγόνο, τη δεξαμεθαζόνη και τους ανταγωνιστές ιντερλευκίνης-6. Αλλά χρειάζονται περισσότερες, για όλους τους ασθενείς, είτε έχουν σε βαριά μορφή τη νόσο είτε σε ελαφριά”, ανέφερε ο Δρ Τέντρος.
Εκκινώντας νέες κλινικές δοκιμές για να εξετάσει θεραπευτικές αγωγές, ο ΠΟΥ ευελιστεί να βρει πρόσθετα εργαλεία για να μειώσει κυρίως τη θνησιμότητα που οφείλεται στον κορονοϊό, καθώς και τη διάρκεια της νοσοκομειακής νοσηλείας.
Από το Solidarity, στο Solisarity Plus
Τα προσωρινά αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν τον Οκτώβριο του 2020, δείχνουν ότι οι τέσσερις θεραπευτικές αγωγές που αξιολογήθηκαν σε 13.000 ασθενείς (ρεμδεσιβίρη, υδροχλωροκίνη, λοπιναβίρη και ιντερφερόνη) “είχαν ελάχιστη ή καμιά επίδραση στη συνολική θνησιμότητα, τον μη επεμβατικό αερισμό και τη διάρκεια της παραμονής στο νοσοκομείο μεταξύ των νοσηλευομένων ασθενών”, κατά τον Οργανισμό.
Τα οριστικά αποτελέσματα πρόκειται να δημοσιευτούν τον Σεπτέμβριο.
“Την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΟΥ ειδοποιήθηκε για τα 200 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19, μόλις έξι μήνες μετά το όριο που ξεπεράστηκε των 100 εκατομμυρίων κρουσμάτων. Και γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος”, επεσήμανε ο Δρ Τέντρος.
“Το ερώτημα αν θα φτάσουμε τα 300 εκατομμύρια και με ποια ταχύτητα θα τα φτάσουμε, εξαρτάται από όλους εμάς. Αν η τρέχουσα πορεία συνεχιστεί, μπορεί να ξεπεράσουμε τα 300 εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα στις αρχές της επόμενης χρονιάς”.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr