"Αναμένουμε ότι το ενδιαφέρον για την αγορά χρέους της Τουρκίας θα επανέλθει το επόμενο έτος καθώς οι διεθνείς επενδυτές βλέπουμε μεγαλύτερη σταθερότητα στην οικονομία" ανέφερε ο Bagriacik.
Σημειώνεται πως ύστερα και από την κατάρρευση της λίρας πριν από 2 χρόνια, η προσοχή, σε ό,τι αφορά τις τουρκικές εταιρείες, στράφηκε στην απομόχλευση -ή αλλιώς τη μείωση χρέους- καθώς οι επιχειρήσεις συγκέντρωσαν ρευστότητα και επιχείρησαν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.
Κάποιες επιχειρήσεις αγωνίζονται τώρα να αποπληρώσουν το αποτιμημένο σε ξένο νόμισμα χρέος, γεγονός που οδηγεί σε αναδιαθρώσεις δανείων δεκάδων δισ. δολαρίων.
Για να γίνει ευνοϊκό για την Τουρκία το αίσθημα της αγοράς, οι αρχές θα πρέπει να περιορίσουν τις ολοένα και αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις και να εφαρμόσουν πολιτικές που θα μπορούσαν να συγκρατήσουν τον διψήφιο ρυθμό πληθωρισμού που ενέτεινε τις πιέσεις για τη λίρα. Τ
Ο Bagriacik δεν είναι ο μόνος που υιοθετεί πιο αισιόδοξη στάση, καθώς την περίοδο πριν τις εκροές της εβδομάδας έως τις 8 Οκτωβρίου, ξένοι επενδυτές επέλεγαν τουρκικές μετοχές και ομόλογα με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν 3 ετών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr