Συμπλήρωνε δε ακόμη ότι, πάνω από 200 ασθένειες που προκαλούνται από τρόφιμα μολυσμένα με ιούς, χημικά ή επιβλαβή βακτήρια είναι γνωστά μέχρι σήμερα καθώς και ότι, πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε ιατρικά έξοδα πραγματοποιούνται ετησίως ως αποτέλεσμα της ανασφαλούς διατροφής.
Αγνοώντας το γενικότερο πρόβλημα που έθετε, με την ερώτηση του ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής, η Κύπρια Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδη,, περιορίσθηκε, σε πρόσφατη απάντηση της, να διαβεβαιώσει ότι «τα τρόφιμα της ΕΕ μπορούν να θεωρηθούν ως τα ασφαλέστερα στον κόσμο.»
Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση της Επιτρόπου.
Απάντηση Επιτρόπου Στέλλας Κυριακίδη, 10 Σεπτεμβρίου 2020.
«Ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο έχει θεσπιστεί εδώ και δεκαετίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας των τροφίμων στην Ευρώπη, δημιουργώντας με την πάροδο του χρόνου την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων καταναλωτών, αποτρέποντας παράλληλα τις επισιτιστικές κρίσεις .
Αυτό το πλαίσιο βασίζεται σε επιστημονικές συμβουλές της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) και περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ασφάλεια των τροφίμων, που καλύπτει όλα τα επίπεδα της τροφικής αλυσίδας και όλους τους κινδύνους από το αγρόκτημα στο πιρούνι, εφαρμόζοντας μια διαφανή πολιτική ασφάλειας των τροφίμων σε όλα τα τρόφιμα και εξασφαλίζοντας έναν αποτελεσματικό, βασισμένο στον κίνδυνο και ανεξάρτητο έλεγχο. Τα εισαγόμενα τρόφιμα πρέπει να συμμορφώνονται με τα ίδια πρότυπα.
Χάρη σε αυτό, τα τρόφιμα της ΕΕ μπορούν να θεωρηθούν ως τα ασφαλέστερα στον κόσμο.»
Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr