Δυστυχώς, στα όσα διαλαλεί ότι πέτυχε το Ευρωκοινοβούλιο, στην εν λόγω πενταετία, δεν υπάρχει καμία συνεισφορά στην εξάλειψη της ακραίας φτώχειας στην Ευρώπη, στην οριστική καταπολέμηση της ανεργίας, στην εξεύρεση λύσεων για το μεταναστευτικό πρόβλημα και για τις επενδύσεις.
Αντιθέτως, το Ευρωκοινοβούλιο επαίρεται και προβάλλει, ως κυριότερο επίτευγμα, την κατάργηση των τελών περιαγωγής σ’ ολόκληρη την ΕΕ, που έδωσε την δυνατότητα στους Ευρωπαίους να πληρώνουν εγχώριες τιμές όταν χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους στο εξωτερικό.
Κυριότερο επίτευγμα θεωρεί ακόμη το ότι ψήφισε δύο σημαντικούς νόμους, με στόχο τη μείωση της ρύπανσης από πλαστικά, με βάση τους οποίους, από το 2015 οι χώρες της ΕΕ έπρεπε να απαγορεύσουν τις δωρεάν πλαστικές σακούλες για τους καταναλωτές ή να μειώσουν τη χρήση σακούλας που κάνουν οι Ευρωπαίοι. Πρόσφατα, μάλιστα, οι ευωβουλευτές βουλευτές ψήφισαν την απαγόρευση των πλαστικών μίας χρήσης, όπως καλαμάκια και μπατονέτες, από το 2021.!
Στο ίδιο βίντεο υποστηρίζεται ακόμη ότι, η ΕΕ έφερε επανάσταση στις διαδικτυακές αγορές απαγορεύοντας τον αδικαιολόγητο γεωγραφικό αποκλεισμό και τις διακρίσεις στις διασυνοριακές συναλλαγές εντός της ΕΕ. Τώρα οι διαδικτυακοί έμποροι δεν μπορούν να κάνουν διακρίσεις εις βάρος των καταναλωτών από μια άλλη χώρα της ΕΕ και πρέπει να τους αντιμετωπίζουν σαν τοπικούς πελάτες.
Εκφράζεται ακόμη η επιθυμία του Ευρωκοινοβουλίου, ότι μπορεί να διασφαλίσει πως οι ευρωπαίοι μπορούν, με τους νέους κανόνες που εγκρίθηκαν, να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.
Οι νέοι πατεράδες πρέπει να έχουν τουλάχιστον 10 ημέρες άδεια πατρότητας και οι φροντιστές δικαιούνται πέντε ημέρες άδεια φροντιστή τον χρόνο.
Τέλος, ως πέμπτο κυριότερο επίτευγμα σε μία πενταετή θητεία, το Ευρωκοινοβούλιο υπεραμύνεται της μεταρρύθμισης, τέθηκε το 2018 σε ισχύ, για τη νομοθεσία περί απορρήτου των δεδομένων.
Η ΕΕ έκανε υποχρεωτική για τους ιστοτόπους την αναζήτηση συγκατάθεσης προτού χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των χρηστών, και οι εταιρείες που δεν τηρούν τους κανόνες μπορούν να έρθουν αντιμέτωπες με τσουχτερά πρόστιμα.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν, τέτοιου είδους «κατορθώματα» θα αναγκάσουν τους μαστιζόμενους από φτώχεια, ανεργία και τις συνέπειες της μετανάστευσης, να προσέλθουν μαζικά και να ψηφίσουν στις επικείμενες ευρωεκλογές.
Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr