Η μελέτη εξέτασε τα δεδομένα από περίπου 40.000 αγροκτήματα σε 119 χώρες και τις επιπτώσεις της γεωργίας στο περιβάλλον. Ο Τζόζεφ Πουρ, επικεφαλής της μελέτης, επιβεβαίωσε την επιζήμια επίπτωση της βιομηχανίας κρέατος σε διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, όπως η χρήση των υδάτων, η ρύπανση του αέρα και των υδάτων και οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.
Η Οξφόρδη τόνισε ότι η αποφυγή κατανάλωσης ζωικών προϊόντων έχει πολλά περιβαλλοντικά οφέλη «Η αποφυγή της κατανάλωσης ζωϊκών προϊόντων προσφέρει πολύ καλύτερα περιβαλλοντικά οφέλη από ό,τι η προσπάθεια αγοράς βιώσιμου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων».
Η έρευνα της Οξφόρδης υπολόγισε ότι το 80% της συνολικής γεωργικής γης του πλανήτη χρησιμοποιείται για την εκτροφή ζώων. Ενδεικτικά, η παραγωγή βοείου κρέατος χρησιμοποιεί 36 φορές περισσότερο γη, και παράγει έξι φορές περισσότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, από ό,τι η παραγωγή συγκεκριμένων οσπρίων.
Η χορτοφαγία
Εάν όλος ο ανθρώπινος πληθυσμός επέλεγε να γίνει βίγκαν, η παγκόσμια χρήση γεωργικών εκτάσεων θα μπορούσε να μειωθεί κατά 75%, απελευθερώνοντας έκταση γης στο μέγεθος της Αυστραλίας, της Κίνας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ μαζί, συνέχισε η μελέτη.
Αυτό θα οδηγούσε σε πολύ λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, και θα μείωνε την έκταση οικοσυστημάτων άγριας φύσης που χάνεται από τη γεωργία, η οποία είναι μια από τις κύριες αιτίες μαζικής εξαφάνισης ειδών άγριας πανίδας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr