Πάντως, η συμμετοχή έφτασε περίπου το 60%, ποσοστό που δεν θεωρείται πολύ υψηλό.
Στη δεύτερη θέση μετά τον Πούτιν, τον οποίο ψήφισαν σχεδόν 55,5 εκατομμύρια Ρώσοι, βρέθηκε ο κομμουνιστής υποψήφιος Πάβελ Γκρουντίνιν, ο οποίος έλαβε το 11,82% των ψήφων.
Ακολούθησαν ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, που συγκέντρωσε το 5,68%, η υποψήφια της Πρωτοβουλίας Πολιτών, Ξένια Σόμπτσακ, που έλαβε το 1,66% των ψήφων, ο Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, συνιδρυτής του κόμματος Γιάμπλοκο, με 1,04%, ο Μπαρίς Τίτοφ με 0,75%, ο έτερος κομμουνιστής υποψήφιος Μαξίμ Σουράικιν με 0,68% και ο Σεργκέι Μπαμπούριν με 0,65%.
Όταν ολοκληρώσει και τη νέα εξαετή θητεία ο Πούτιν θα έχει συμπληρώσει 20 χρόνια στη θέση του προέδρου της Ρωσίας και έτσι θα βρεθεί στη δεύτερη θέση του μακροβιότερου πρώτου άνδρα της Ρωσία, τον Ιωσήφ Στάλιν.
Πούτιν: Η Ρωσία έχει ένα μεγάλο μέλλον μπροστά της
Μετά την εκλογή του ο ρώσος πρόεδρος βρέθηκε σε συγκέντρωση στην πλατεία κάτω από τα τείχη του Κρεμλίνου, για να εκφράσει το «ευχαριστώ» του στους ψηφοφόρους του και να διαβεβαιώσει ότι η Ρωσία έχει ένα «μεγάλο μέλλον μπροστά της» υπό την προϋπόθεση ότι ο λαός της θα παραμείνει ενωμένος.
«Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας. Όλοι όσοι ψήφισαν σήμερα είναι κομμάτι της μεγάλης εθνικής μας ομάδας» είπε.
Αναφερόμενος στην κρίση των σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, χαρακτήρισε τις κατηγορίες «ανοησίες», προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν διαθέτει τέτοια όπλα και ότι εάν η επίθεση είχε γίνει με τέτοιο νευροτοξικό παράγοντα θα είχαν πεθάνει πολλοί άνθρωποι. Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί με τις βρετανικές αρχές.
Όταν ο Ρώσος πρόεδρος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το αν εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι και στο μέλλον υποψήφιος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε «ανόητη και αστεία» την ερώτηση προσθέτοντας «Τι; Πιστεύετε ότι θα μείνω σε αυτή τη θέση μέχρι τα 100 μου;».
Πλήθος καταγγελιών για παρατυπίες
Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και ΜΚΟ κατήγγειλαν παρατυπίες στις εκλογές. Το μη κυβερνητικό παρατηρητήριο εκλογών Golos, το οποίο δημοσιεύει διαδικτυακά λίστα με εκλογικές παραβάσεις, είχε καταγράψει μέχρι νωρίς χθες το μεσημέρι 1.764 παρατυπίες, στις οποίες περιλαμβάνονται και περιπτώσεις παρατηρητών που εμποδίστηκαν να κάνουν τη δουλειά τους.
Το κίνημα του Ναβάλνι, του σφοδρότερου επικριτή του Πούτιν, στον οποίον έχει απαγορευτεί η συμμετοχή στις εκλογές για νομικούς λόγους, λέει ότι έχει στείλει 33.000 εθελοντές ως παρατηρητές στις εκλογές.
Στην ιστοσελίδα του αναφέρονται εκατοντάδες περιστατικά νοθείας, κυρίως στη Μόσχα και στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα, στην Αγία Πετρούπολη και το Μπασκορτοστάν στα Ουράλια Όρη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr