«Ίσως ενωθούν γύρω από τη Γαλλία και συμφωνήσουν σε μια διάλυση αυτής της δομής με τάξη, πριν καταρρεύσει με χαοτικό τρόπο», λέει χαρακτηριστικά.
Η Λεπέν χαρακτηρίζει το ευρώ «πολιτικό όπλο εξαναγκασμού χωρών» να εφαρμόσουν τις πολιτικές που αποφασίζει η ΕΕ.
«Βολεύει μια χαρά τους Γερμανούς αλλά εμείς οι ατυχείς σύντροφοι στο ταξίδι δεν μπορούμε να υπαγόμαστε σε αυτή τη μιζέρια για πάντα για να προωθούν την ευτυχία τους. Κοιτάξτε τι συνέβη στους Έλληνες όταν είπαν όχι στη λιτότητα, όπως σωστά έκαναν: η ρευστότητα για τις τράπεζες διακόπηκε», συμπληρώνει.
Παραδέχεται ότι η στάση της κατά του ευρώ της στερεί ψηφοφόρους, αλλά λέει ότι οι «πατριωτικές» πολιτικές της δεν μπορούν να εφαρμοστούν εντός της ευρωζώνης. Η Telegraph σημειώνει ότι η Λεπέν μιλά για συνύπαρξη δύο νομισμάτων: το φράγκο για εσωτερικές συναλλαγές και ομόλογα και το ευρώ για εξωτερική χρήση.
Γάλλος δημοσκόπος δηλώνει στην εφημερίδα ότι η ακροδεξιά πολιτικός έχει ενισχυθεί διότι έχει καταφέρει να θεμελιώσει τον εαυτό της ως «άγκυρα σταθερότητας» στο ρευστό πολιτικό τοπίο της Γαλλίας.
Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές της, αναφέρει ότι αυτό που την απασχολεί είναι «η μαζική μετανάστευση ανειδίκευτων εργατών κυρίως από το Μαγκρέμπ και την Αφρική, που ρίχνει τους μισθούς στη Γαλλία».
Η Telegraph συνοψίζει τους όρους που θέτει η Λεπέν για παραμονή της Γαλλίας στην ΕΕ: ελεγχόμενη διάλυση του ευρώ, επαναφορά ελέγχων στα σύνορα των χωρών της Συνθήκης του Σένγκεν, δικαίωμα επιβολής εμπορικών περιορισμών και υπερίσχυση του γαλλικού δικαίου έναντι του κοινοτικού. Εάν οι όροι δε γίνουν δεκτοί, προτίθεται να διοργανώσει δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Γαλλίας στην ΕΕ και για επιστροφή στο φράγκο.
Η Λεπέν λέει ότι ελπίζει για μία τελική μάχη στις προεδρικές εκλογές με τον Εμμανουέλ Μακρόν, καθώς όπως σχολιάζει πλέον το δίλημμα στη σύγχρονη πολιτική δεν είναι μεταξύ αριστεράς και δεξιάς, αλλά μεταξύ «πατριωτών και οπαδών της αχαλίνωτης παγκοσμιοποίησης».
Χαιρετίζει, τέλος, το Brexit επικρίνοντας τους Ευρωπαίους πολιτικούς: «Τι νόημα έχει να τιμωρήσεις μία χώρα; Είναι ανόητο, εκτός αν νομίζεις ότι η ΕΕ είναι μια φυλακή και ότι είσαι καταδικασμένος αν δραπετεύσεις. Θέλω να ξαναχτίσω τις χαλασμένες σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο».
Η ευρωσκεπτικιστική Telegraph σημειώνει ότι οι δηλώσεις της έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με την προειδοποίηση Hollande ότι η Βρετανία πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα ως παραδειγματισμό για άλλες χώρες με φυγόκεντρες τάσεις.
«Δεν μπορείς να αναγκάσεις μία χώρα να κάνει κάτι που είναι εναντίον των συμφερόντων της ή εναντίον της δημοκρατικής διαδικασίας», συμπληρώνει η Λεπέν, η οποία παραδέχεται ότι το Brexit και η εκλογή Τραμπ αποτελούν ένα «ισχυρό όπλο» για το Εθνικό Μέτωπο. «Ένα ολόκληρο ψυχολογικό πλαίσιο διαλύεται. Νομίζω ότι το 2017 πρόκειται να είναι η χρονιά της μεγάλης επιστροφής του εθνικού κράτους, του ελέγχου των συνόρων και των νομισμάτων», καταλήγει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr