Ο υπουργός, ο οποίος υποστήριζε την παραμονή της Βρετανίας στο ευρωπαϊκό μπλοκ, τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times ότι αποδέχεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου και πως τώρα επιθυμεί να μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο. Αυτή τη στιγμή, ο φορολογικός συντελεστής στη Βρετανία είναι 20% για τις επιχειρήσεις και έχει προγραμματιστεί να μειωθεί σε 19% τον Απρίλιο και σε17% το 2020.
«Πρέπει τώρα να συμμετέχουμε σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια για να το κάνουμε όλο αυτό να λειτουργήσει για το βρετανικό λαό», ανέφερε ο Όσμπορν σύμφωνα με το Bloomberg. Όπως πρόσθεσε, επιμένει στις προειδοποιήσεις στις οποίες είχε προχωρήσει για τον πιθανό αντίκτυπο του Brexit, «περιλαμβανομένης μιας ύφεσης».
Η προγραμματισμένη μείωση στο φόρο αντανακλά τις προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσει η Βρετανία από εδώ και στο εξής, αφότου γίνει η πρώτη μεγάλη οικονομία που θα αρχίσει να διαγράφει μόνη την πορεία της. Όσον αφορά στον Τζορτζ Όσμπορν, το πρακτορείο μεταδίδει ότι, εν μέσω πολιτικής αναταραχής μετά το δημοψήφισμα, η συμμετοχή του στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο μόνο σίγουρη δεν είναι.
Στο μεταξύ, η πρόταση του Βρετανού υπουργού για τη μείωση του φορολογικού συντελεστή θα τον φέρει κοντά στο 12,5% της Ιρλανδίας, εξοργίζοντας τη Γερμανία και άλλους στην πορεία. Το 2015, ο μέσος συντελεστής εταιρικού φόρου των οικονομιών της G20 ήταν 28,7, σύμφωνα με το Center For Business Taxation του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr