Δεν θα πρέπει, δηλαδή, μόνον να εξέλθει με ταχείς ρυθμούς η Μεγάλη Βρετανία από την Ένωση, αλλά να επιτελεστεί ουσιαστική πρόοδος, στο εσωτερικό της ενωμένης Ευρώπης, στους τομείς της ασφάλειας, της μετανάστευσης και της οικονομίας.
Η Ιταλία, σύμφωνα με την Λα Ρεπούμπλικα, ετοιμάζεται να ζητήσει να μπορέσουν να αυξηθούν οι δημόσιες επενδύσεις κάθε χώρας για το 2015, αποδεσμεύοντάς τες από το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Η ίδια αποδέσμευση μελετάται και σε ό,τι αφορά τα κίνητρα του δημοσίου προς της επενδύσεις των ιδιωτών. Η Γαλλία, σύμφωνα με την Λα Ρεπούμπλικα, στηρίζει την πρόταση αυτή, και θα επιθυμούσε ακόμη βαθύτερες αλλαγές, ώστε να μην αναγκασθεί να εγκρίνει έναν υπερβολικά αυστηρό κρατικό προϋπολογισμό για το 2017.
Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές συνέπειες του Brexit, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, τις ώρες αυτές γίνεται αναφορά στην δυνατότητα να εγκριθεί ένα νέο πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για αγορά των ομολόγων των ευρωπαϊκών τραπεζών, καθορίζοντας το όλο βάρος της κίνησης αυτής, κατά περίπτωση, ανάλογα με την κάθε χώρα.
Επίσης, σε ό,τι αφορά την μετανάστευση, τέλος, η Ρώμη πιέζει για να αυξηθεί η συνεργασία με τις αφρικανικές χώρες (με παροχή οικονομικής στήριξης ζητώντας σε αντάλλαγμα, αποδοτικό έλεγχο των συνόρων τους), ενώ η Γαλλία ζητά ένα "Σέγκεν 2", για την ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, όχι μόνον σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr