Στο τέλος του 2013 ο OECD ήλπιζε ότι όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα τα χειρότερα έχουν περάσει. "Αναμένουμε την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας την επόμενη χρονιά και την ανάκαμψη να επιτευχθεί πλήρως το 2015" έλεγε ο Angel Gurría. Προσέθετε ότι οι Έλληνες θα "απελευθερώσουν τη δυναμική ενός ανταγωνιστικού ιδιωτικού τομέα".
Ωστόσο η Ελλάδα είχε ένα "μελαγχολικό έτος" - κατά το πρώτο εξάμηνο κυριάρχησε η οικονομική κρίση και το δεύτερο η εισροή των προσφύγων και των μεταναστών, που συγκλόνισε την απροετοίμαστη χώρα, τονίζει το Politico. Η κυβέρνηση απέφυγε την πτώχευση μετά από μήνες αμφισβητούμενων διαπραγματεύσεων, συμφωνώντας σε σειρά νέων μέτρων που απαιτούν περισσότερη λιτότητα και δύσκολες μεταρρυθμίσεις.
Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα κατάφερε να αποφύγει την έξοδο από την ευρωζώνη, κάτι που πολλοί προέβλεπαν σε τακτά χρονικά διαστήματα στη διάρκεια του έτους. Τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters ένας στους τέσσερις επενδυτές προέβλεπαν "Grexit" μέχρι το τέλος του 2015.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Politico, ακόμα και ο ίδιος ο Βαρουφάκης δεν κατάφερε να προβλέψει το μέλλον του. Τέλη Μαΐου είχε αρνηθεί κατηγορηματικά τα σενάρια παραίτησής του, ωστόσο παραιτήθηκε στις 6 Ιουλίου.
Άλλες προβλέψεις που δεν βγήκαν αληθινές ήταν ότι η Μεγάλη Βρετανία θα έχει μια άλλη κυβέρνηση συνασπισμού, ότι η Volkswagen θα έχει μία εξαιρετική χρονιά με ρεκόρ πωλήσεων και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να διαλυθεί μέσα σε λίγους μήνες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr