Η απαγόρευση των διαδηλώσεων είχε αποφασιστεί από το αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού την επομένη των τζιχαντιστικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, οι οποίοι προκάλεσαν τον θάνατο 129 ανθρώπων.
Παρά ταύτα, εκατοντάδες πολίτες επισκέπτονται συνέχεια για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα: την περιοχή περιμετρικά του Σταδίου της Γαλλίας στο βόρειο προάστιο Σεν Ντενί, το Μπατακλάν και έξι υπαίθρια καφέ και εστιατόρια στο ανατολικό Παρίσι. Εκεί αφήνουν λουλούδια, μικρές κάρτες με μηνύματα, ανάβουν κεριά.
Μετά το πρώτο κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων τον Ιανουάριο του 2015, μια μεγαλειώδης διαδήλωση είχε πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 11 Ιανουαρίου και πολλές συγκεντρώσεις έγιναν σε πόλεις στα προάστια, εκτός από τις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.
Το αρχηγείο της αστυνομίας επισημαίνει ότι τα θεάματα μέσα σε αίθουσες "μεγάλης χωρητικότητας", δηλαδή περισσότερων από 1.000 ατόμων, δεν απαγορεύονται "επί της αρχής", αλλά η διοργανώτρια εταιρία "θα πρέπει να τηρήσει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, κυρίως όσον αφορά τον έλεγχο της πρόσβασης και άλλες διαδικασίες ασφαλείας καθώς και μέτρα στο εξωτερικό της αίθουσας συναυλιών".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr