Προς θεμελίωση, μάλιστα, του ισχυρισμού του, είχε αναφερθεί στην Ελλάδα και την Ισπανία όπου, όπως είχε τονίσει, η ανεργία των νέων έχει ξεπεράσει το 50% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.
Σήμερα, αποφεύγοντας να εστιάσει στα ετήσια πεπραγμένα του Οργανισμού και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, για να σωθεί αυτή η χαμένη γενιά των ανέργων νέων στην Ευρώπη, ο Γκουρία άλλαξε το «τροπάριο» και επικέντρωσε την ομιλία του, στο «πιασάρικο» θέμα των ημερών, το μεταναστευτικό.
«Η μετανάστευση είναι ένα περιουσιακό στοιχείο και μπορούμε να μετατρέψουμε τη σημερινή ανθρωπιστική κρίση της μετανάστευσης σε θετική οικονομική, φορολογική και κοινωνική έκβαση για την Ευρώπη», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ συμπληρώνοντας ότι "Πολλά μπορεί να γίνουν για τη βελτίωση της ένταξης των μεταναστών, ώστε να μπορούμε όλοι να ωφεληθούμε από την ενέργεια και την ποικιλομορφία τους».
Αποφεύγοντας, ακόμη, να αναφερθεί στα μεγέθη της ανεργίας στην Ευρώπη και στο τι μέλλει γενέσθαι για την αντιμετώπιση της, ο Αγγελος Γκουρία, παρουσίασε την παγκοσμιοποημένη εκδοχή του θέματος, αναφέροντας ότι, αυτή τη στιγμή, οι άνεργοι στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ έχουν ξεπεράσει τα 42 εκατομμύρια.
Επανέλαβε δε τα περί της δημιουργηθείσας ανισότητας μεταξύ φτωχών και πλουσίων στις χώρες του ΟΟΣΑ και κάνοντας έκκληση, εν είδει ...προσευχής, κάλεσε τις κυβερνήσεις να επανεξετάσουν τις οικονομικές τους πολιτικές και να συνεργασθούν για «ένα δικαιότερο και αποτελεσματικότερο διεθνές φορολογικό σύστημα».
Στη σφαίρα του «ευχολόγιου» κινήθηκε και η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που, με ψήφισμα της, αποφάσισε να συμπεριλάβει στις δυνάμεις της και κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες, εκτός των 47 κρατών μελών του Οργανισμού, προκειμένου, όλοι αυτοί μαζί, να συνεργασθούν για να σταματήσει η αυξανόμενη ανισότητα και να προωθηθεί η ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και με μια πιο δίκαιη κατανομή του εισοδήματος, του πλούτου και της ευημερίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr