«Τα κράτη πρέπει να συνεχίσουν να ενεργούν έτσι ώστε τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και άλλων μεταναστών, να γίνονται σεβαστά, καθώς και να αποτρέπουν τις διακρίσεις σε βάρος των ευάλωτων αυτών ομάδων. Οφείλουμε να έχουμε συνείδηση της ευθύνης μας να συμπεριφερόμαστε ανθρώπινα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τη στιγμή που πρόσφατα επεισόδια στους κόλπους του ΟΑΣΕ και στο περιθώριο αυτού ανέδειξαν σε μείζον ζήτημα τη μεταχείριση των προσφύγων» δήλωσε σχετικά ο διευθυντής του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ Μίχαελ Γκέοργκ Λινκ.
Οι χώρες του ΟΑΣΕ, οργανισμού που ενισχύει τον διάλογο και περικλείει το σύνολο της ευρωπαϊκής ηπείρου, την κεντρική Ασία, τη Ρωσία και τη Βόρεια Αμερική, είναι κύριοι υποδοχείς της ροής προσφύγων από χώρες όπως η Συρία, το Αφγανιστάν και η Αφρική.
Από τον Ιανουάριο έως τα τέλη Μαΐου 2015, περισσότεροι από 100.000 μετανάστες διέσχισαν τη Μεσόγειο και 1.865 πνίγηκαν, δείχνουν στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες φτάνουν στην Ευρώπη λαό από τα ανατολικά της σύνορα.
Αρκετές χώρες, μεταξύ τους η Γαλλία και η Τσεχία, έχουν ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα και η Ουγγαρία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα την ανέγερση φράκτη κατά μήκος των 175 χλμ. των συνόρων της με τη Σερβία προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο και τη διέλευση προσφύγων από το έδαφός της.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr