Στόχος αυτής της ιδιότυπης διαμαρτυρίας ήταν να ευαισθητοποιηθεί (!) η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και να ζητηθεί, εμμέσως πλην σαφώς, περισσότερη αλληλεγγύη από τους ευρωπαίους ιθύνοντες, προς τους μετανάστες που πνίγονται κατά εκατοντάδες στα νερά της Μεσογείου, στην απέλπιδα προσπάθεια τους να "περάσουν" στην πολιτισμένη Ευρώπη.
Μαζί με τους ακτιβιστές, που εμπνεύσθηκαν αυτή την διαμαρτυρία, ήταν και οι γονείς του 17 χρονου Τυνήσιου, που εξαφανίσθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2012, όταν ανατράπηκε και βυθίσθηκε η αυτοσχέδια βάρκα στην οποία επέβαινε, μαζί με άλλους, εν πλώ προς τις ακτές της νότιας Ευρώπης.
Για κάποιους, η διαμαρτυρία αυτή θεωρήθηκε συμβολική και ικανή να ευαισθητοποιήσει τους ευρωπαίους, για μια ανθρώπινη προσέγγιση στο δράμα των προσφύγων και μεταναστών που, λόγω πολέμων και εμφύλιων συρράξεων στις χώρες τους, αναζητούν, με κίνδυνο της ζωής τους, μία καλύτερη ζωή στις ευρωπαϊκές χώρες.
Για κάποιους άλλους, το συμβάν θεωρήθηκε ως μία κακοπαιγμένη "παράσταση"-καρικατούρα του αληθινού δράματος που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, στην προσπάθεια τους να διασχίσουν την Μεσόγειο.
Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι, μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν δηλώσεις γι' αυτήν την ιδιότυπη διαμαρτυρία, ούτε από τον Επίτροπο της ΕΕ για την Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο, ούτε από τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μουϊζνιεκς αλλά ούτε και από κανέναν στο Ευρωκοινοβούλιο.
Κάτι ψέλισαν, για επείγουσα ανάγκη να βρεθεί λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα, οι μεμονωμένοι ευρωβουλευτές της Ομάδας της Αριστεράς και των Πρασίνων που επέβαιναν στο "φουσκωτό" και πέραν τούτου ουδέν...
Στρασβούργο
Νίκος Ρούσσης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr