Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει το νέο πρόγραμμα που θα συμφωνήσει με τους δανειστές να ονομάζεται «συμφωνία συνεργασίας» και να εστιάζει στην ανάπτυξη αντί στην λιτότητα.
Όπως επισημαίνει η αμερικάνικη εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης.
Την Δευτέρα και την Τρίτη αναφέρει η WSL αξιωματούχοι από τα υπουργεία οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης συζήτησαν για την μορφή της πιστωτικής γραμμής προς την Ελλάδα.
Ευρωπαίος αξιωματούχος, με γνώση των όσο λέχτηκαν στις συναντήσεις ανέφερε στην εφημερίδα ότι μια καθαρή έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα είναι πλέον εκτός διαπραγμάτευσης. Δεύτερος αξιωματούχος σημείωσε πως η Ελλάδα δεν θέλει να υπογράψει νέο μνημόνιο συνεργασίας ή να υπάρχει εμπλοκή του ΔΝΤ.
Ωστόσο άλλοι αξιωματούχοι είχαν διαφορετική άποψη.«Όλοι συμφώνησαν ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετέχει» ανέφερε ένας αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι το Ταμείο θα βάλει χρήματα.
Μια πιο χαλαρή συμφωνία με το ΔΝΤ, όπως έγινε με την Ισπανία, θα επέτρεπε στην Αθήνα να ισχυριστεί πως δεν ακολουθεί εντολές από την τρόικα. «Αυτές είναι οι προσπάθειες καλλωπισμού που πρέπει να συζητηθούν» τόνισε ο αξιωματούχος.
Όπως τονίζει όμως το δημοσίευμα της αμερικάνικης εφημερίδας, οι όροι για προληπτικές γραμμές στήριξης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας απαιτούν ένα μνημόνιο με συγκεκριμένα μέτρα, μαζί με αξιολογήσεις από το Eurogroup.
Επιπλέον, υπήρξαν κάποια ερωτήματα για το αν τα 11 δισ. ευρώ που στοχεύουν οι Έλληνες αξιωματούχοι θα είναι αρκετά για μια πιστωτική γραμμή, δεδομένης της ανησυχίας για τα χρήματα που μπορεί να αντλήσει η Αθήνα στις αγορές την επόμενη χρονιά. «Κανείς δεν μπορεί να πει από τώρα» υποστήριξε ο αξιωματούχος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr