«Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει αρκετές δυνατότητες. Στόχος πρέπει να είναι η ανάπτυξή της. Αν αυτό προϋποθέτει για την Ελλάδα επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και άλλους όρους για τα επιτόκια, τότε θα πρέπει να συζητήσουμε για αυτά» δήλωσε ο κ. Σουλτς στο συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών, το οποίο τον ανέδειξε, με ποσοστό 97,3%, επικεφαλής για τις ευρωεκλογές και πρόσθεσε ότι θεωρεί ζητούμενο για τους Έλληνες στις προσεχείς ευρωεκλογές την πλειοψηφία που θα διαμορφωθεί, «εάν δηλαδή θα πρόκειται για μια πλειοψηφία που θα τους βοηθήσει στην προσπάθεια της οικονομικής αναδιάρθρωσης και δεν θα τους φορτώσει με νέα βάρη». Κεντρικός πόλος αυτής της πλειοψηφίας είναι κατά τον κ. Σουλτς, η σοσιαλδημοκρατία.
Κληθείς από την Deutsche Welle, στο περιθώριο του συνεδρίου, να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την περασμένη εβδομάδα στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την οποία ο κ. Σουλτς «επιθυμεί να είναι ο εκλεκτός υποψήφιος της κυρίας Μέρκελ», ο Γερμανός πολιτικός απάντησε: «O κ. Τσίπρας είναι προφανώς εκνευρισμένος, διαφορετικά δεν θα μου επετίθετο. Το καταλαβαίνω. Υπάρχει και η πολιτική της δημοκρατικής αριστεράς, την οποία εκπροσωπώ και η οποία είναι σε θέση πραγματικά να αλλάξει την Ευρώπη».
Στο ίδιο συνέδριο, ο αρχηγός του SPD και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έθεσε ως κεντρικό σημείο της προεκλογικής καμπάνιας για τις ευρωεκλογές τα οφέλη που έχει αποκομίσει η Γερμανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το χρέος της να βοηθήσει οικονομικά τους εταίρους της.
«Ο εργάτης στη Volkswagen, ο μηχανολόγος στην BASF, η υπάλληλος στη Siemens και ο οδηγός στην εταιρεία μεταφορών επιβιώνουν επειδή λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνον όταν αυτή λειτουργεί, είναι ασφαλείς οι θέσεις εργασίας στη Γερμανία. Αυτοί είναι οι ψηφοφόροι μας και θα πρέπει να τους εξηγήσουμε γιατί δεν ευσταθούν οι φόβοι ότι είμαστε ο αρχιταμίας της Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντιθέτως, εμείς είμαστε οι κερδισμένοι της ευρωπαϊκής ενοποίησης» δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ και έκανε λόγο για «ιστορική δέσμευση» της Γερμανίας, καθώς, όπως είπε, οι λαοί της Ευρώπης δέχθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο τη Γερμανία ξανά στην ευρωπαϊκή οικογένεια, παρά τη γενοκτονία που διαπράχθηκε στο όνομα του γερμανικού λαού, στήριξαν και συμμετείχαν στη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησής της. «Είναι πια καιρός να δώσουμε και εμείς κάτι πίσω από αυτά που τότε μας έδωσαν άλλοι» κατέληξε ο κ. Γκάμπριελ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr