Καθήκοντα αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο κ. ελ Μπαραντέϊ, που θα είναι υπεύθυνος για τα ζητήματα Εξωτερικών υποθέσεων.
Σε διάταγμα του Αντλί Μανσούρ, μεταβατικού προέδρου μετά την ανατροπή του Μόρσι από τον στρατό, προβλέπεται το στήσιμο κάλπης για τη νέα Βουλή περίπου σε έξι μήνες, αφού έχουν πρώτα εγκριθεί οι τροποποιήσεις στο Σύνταγμα (η ισχύς του οποίου έχει ανασταλεί). Μετά τη σύγκληση της νέας Βουλής, θα γίνουν προεδρικές εκλογές.
Το χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές στο Σύνταγμα, με δημοψήφισμα, ορίστηκε στους τεσσερισήμισι μήνες· το Σύνταγμα είχε στην ουσία ούτως ή άλλως περιορισμένη αποδοχή στον αιγυπτιακό λαό, έχοντας στην πράξη καταρτιστεί μόνο από τους ισλαμιστές κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης στη σύγκρουση μεταξύ της κοσμικής αντιπολίτευσης και του Μόρσι.
Το ισλαμικό κόμμα αλ Νουρ, ο ρόλος του οποίου θα είναι κεντρικός για την όποια συμφιλίωση, επιφυλάχθηκε για το διάταγμα που θέτει το χρονοδιάγραμμα. Το κόμμα είχε ταχθεί αρχικά υπέρ της ανατροπής του Μόρσι, άλλαξε όμως στρατηγική μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου τορπιλίζοντας τον διορισμό του Ελ Μπάραντεϊ στην πρωθυπουργία -καθώς βλέπει τη σύγκρουση ως κίνδυνο για την πολιτική του επιβίωση.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα από την πλευρά της απέρριψε το χρονοδιάγραμμα, καταγγέλλοντας παράνομη κίνηση που ακολουθεί το πραξικόπημα με το οποίο ανετράπη ο ισλαμιστής πρόεδρος Μόρσι.
Επίσης, το κίνημα Τομαρόντ, που συντόνισε τις διαδηλώσεις κατά του Μοχάμεντ Μόρσι, δήλωσε ότι δεν συνομίλησαν μαζί του κατά την κατάργηση του εκλογικού χρονοδιαγράμματος, και ζήτησε επείγουσα συνάντηση με τον Αντλί Μανσούρ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr