Ο όμιλος εταιριών Skandia International που παρέχει διασυνοριακές επενδυτικές λύσεις διεξήγαγε μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν άτομα από 13 διαφορετικές χώρες. Το ερώτημα που κλήθηκαν να απαντήσουν ήταν πόσα λεφτά χρειάζεται κάποιος ετησίως, για να αισθάνεται χαρούμενος.
Η έρευνα έδειξε ότι ο μέσος όρος ετήσιας αμοιβής που χρειάζεται ένας κάτοικος του Ντουμπάι, για να είναι χαρούμενος, είναι 276.150 δολάρια, ποσό το οποίο είναι 15 φορές μεγαλύτερο από το μέσο ετήσιο εισόδημα που έχει ένας μέτρια αμειβόμενος σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου.
Η «τιμή της ευτυχίας» είναι περίπου 161.810 δολάρια, σύμφωνα με τα όσα απάντησαν 4 στους 5 κατοίκους των χωρών που διεξήχθη η έρευνα. Αυτό που καταγράφηκε είναι, ότι οι διαφορές ως προς τις χρηματικές επιθυμίες διαφέρουν κατά πολύ από χώρα σε χώρα.
Μετά το Ντουμπάι ακολουθούν η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ με ετήσια επιθυμητή αμοιβή 227.563 δολάρια και 197.702 δολάρια αντίστοιχα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Ευρωπαίοι δηλώνουν ικανοποιημένοι με μικρότερους μισθούς. Οι Γερμανοί δηλώσαν χαρούμενοι με 85.781 δολάρια ετησίως, ενώ οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου ήρθαν δεύτεροι με 133.010 δολάρια. Ωστόσο, οι πιο απαιτητικοί είναι οι Ιταλοί που καταλαμβάνουν την πρώτη θέση, δηλώνοντας ότι χρειάζονται περίπου 175.825 δολάρια, για να αισθάνονται ευτυχισμένοι.
O Φιλ Όξενχαμ που είναι ο μάρκετινγκ μάνατζερ της Skandia λέει: "Υπάρχουν πολλά πράγματα στην ζωή που μπορούν να κάνουν χαρούμενους τους ανθρώπους. Αδιαμφισβήτητα ένα από αυτά είναι τα χρήματα. Αυτά τα νούμερα φυσικά έχουν να κάνουν με το πόσα χρήματα θα επιθυμούσαν να κερδίζουν και όχι με το πόσα κερδίζουν στην πραγματικότητα" και συμπληρώνει:
"Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι σε κάποια μέρη του κόσμου, οι γυναίκες φαίνονται να έχουν μεγαλύτερες φιλοδοξίες από τους άνδρες ως προς το εισόδημα που θα επιθυμούσαν να κερδίζουν, για να είναι χαρούμενες.
Για παράδειγμα, στο Χονγκ Κονγκ, την Ιταλία και τη Βραζιλία οι γυναίκες δήλωσαν ότι χρειάζονται περισσότερα χρήματα από όσα δήλωσαν οι άνδρες στις αντίστοιχες χώρες".
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μόνο 3 στους 20 ανθρώπους παγκοσμίως θεωρούν τους εαυτούς τους πλούσιους. Στην Ευρώπη την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί, με έναν στους πέντε κατοίκούς να θεωρεί τον εαυτό του πλούσιο. Το υψηλότερο ποσοστό όμως το είχε η Βραζιλία, όπου το 1/4 των ερωτηθέντων απάντησε πως αισθάνεται καλά οικονομικά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr