Σύμφωνα με το CBS, o αμερικανός πρόεδρος επικράτησε με ποσοστό 53% έναντι 23% του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του.
«Πρωτιά» στην κούρσα της τρίτης τηλεμαχίας δίνει στον Ομπάμα και το CNN, με τον αμερικανό πρόεδρο να αποσπά 48% θετικές γνώμες έναντι 43% του Ρόμνεϊ.
Στο πρώτο μέρος του ντιμπέιτ κυριάρχησε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Ο Μιτ Ρόμνεϊ δήλωσε ότι η Αμερική είναι αρκετά ισχυρή ώστε να βοηθήσει να δοθεί ένα τέρμα στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο αμερικανικός στρατός επειδή είναι « αβέβαιο τι μας επιφυλάσσει το μέλλον».
Από την πλευρά του ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η Αμερική παραμένει ένα σημαντικό έθνος. Αναφερόμενος στον αντίπαλό του, ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι ο Ρόμνεϊ έχει υιοθετήσει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, κατά την περίοδο της προεκλογικής του εκστρατείας και οι πολιτικές που ακολουθεί είναι λανθασμένες και ριψοκίνδυνες.
Ερωτηθείς για την κατάσταση στη Συρία,ο Μιτ Ρόμνεϊ απάντησε ότι «πρέπει να αναπτύξουμε ηγετικές πρωτοβουλίες και σχέσεις με την πλευρά που θα αναλάβει την ευθύνη στη Συρία, μόλις απομακρυνθεί το καθεστώς Ασαντ». Γι' αυτό, πρόσθεσε, η τρέχουσα κατάσταση μας δίνει την ευκαιρία να υποστηρίξουμε τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών.
Ο πρόεδρος Ομπάμα υποστήριξε ωστόσο ότι «οι Σύροι είναι αυτοί που θα πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον τους», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να είμαστε σίγουροι ποιόν βοηθάμε, για να μην χορηγήσουμε όπλα σε λάθος πλευρά στην περιοχή».
Ο αμερικανός πρόεδρος πέρασε στην αντεπίθεση όταν έγινε αναφορά στον πόλεμο του Ιράκ.
« Είπατε ότι θα έπρεπε να έχουμε πάει στο Ιράκ, αν και δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής. Είπατε ότι θα έπρεπε να έχουμε πάντοτε στρατιώτες στο Ιράκ», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος προβάλλει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας την τήρηση της υπόσχεσής του για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα.
Ο αμερικανός πρόεδρος απάντησε επίσης κοροϊδευτικά στον αντίπαλό του, όταν εκείνος ισχυρίσθηκε ότι το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό δεν διέθετε ποτέ λιγότερα πλοία από το 1917, θυμίζοντάς του ότι οι ΗΠΑ «έχουν επίσης λιγότερα άλογα και ξιφολόγχες».
Από την πλευρά του, ο Μιτ Ρόμνεϊ όταν ερωτήθηκε για τον αγώνα εναντίον της Αλ Κάιντα εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τη στρατηγική του Μπαράκ Ομπάμα. «Τον συγχαίρω για την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν και για τον πόλεμο κατά της ηγεσίας της Αλ Κάιντα . Αλλά δεν θα τα καταφέρουμε μόνο με τους σκοτωμούς» συμπλήρωσε.
Σε πολλές περιπτώσεις πάντως οι δύο υποψήφιοι συμφώνησαν, όπως στο θέμα της υποστήριξης του Ισραήλ, και προειδοποίησαν το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr