Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Οι άλλες απώλειες αναφέρθηκαν στα προάστια της πρωτεύουσας ή σε περιοχές κοντά στην Δαμασκό.
Χθες η Human Rights Watch εκτίμησε ότι από την 3η Φεβρουαρίου οι επιθέσεις στη Χομς έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 300 ανθρώπους.
Διεργασίες της διεθνούς κοινότητας
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, περιέγραψε τις επιθέσεις με όλμους και ρουκέτες ως «εξωφρενική αιματοχυσία».
Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη σύσταση μιας ομάδας «φίλων της Συρίας», όπου θα συμμετέχουν διάφορες χώρες.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα της εγγύς Ανατολής, Τζέφρι Φέλτμαν, έχει σταλεί σε Μαρόκο, Γαλλία και Μπαχρέιν, προκειμένου να συζητήσει την πιθανότητα της δημιουργίας της ομάδας και την εντολή που αυτή θα έχει.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, κάλεσε τη Ρωσία «να αναγνωρίσει την πραγματικότητα της κατάστασης στο έδαφος».
Από την πλευρά της, η Γερμανία καλωσόρισε την πιθανότητα της επιστροφής της αποστολής του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία.
Η επανέναρξη της αποστολής «θα υπηρετήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα» δήλωσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε.
Η αποστολή «θα αποτελούσε ξεκάθαρο σήμα από τη διεθνή κοινότητα στο καθεστώς Άσαντ», όπως και ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ.
Η Βρετανία δεν προτίθεται να προμηθεύσει όπλα στη συριακή αντιπολίτευση, δήλωσε την Πέμπτη ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος ζήτησε και πάλι από τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ να εγκαταλείψει «αμέσως» την εξουσία.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν εμπλέκεται σ' αυτό [...] Και ασφαλώς δεν σχεδιάζουμε να εμπλακούμε» δήλωσε ο Ουίλιαμ Χέιγκ στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, σχετικά με μια πιθανή παράδοση όπλων στη συριακή αντιπολίτευση.
«Εντείνουμε τις επαφές μας με τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης, κυρίως έξω από τη Συρία» δήλωσε.
«Υποστηρίζουμε, επίσης, όλο και περισσότερες οργανώσεις, προκειμένου να παρέχουμε τροφή και ιατρικό υλικό στα πρόσωπα που πλήττονται περισσότερο απ' αυτή την κατάσταση» πρόσθεσε.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να κάνει πολλά σε όλα αυτά τα μέτωπα, αλλά δεν εμπλεκόμαστε σε μια σύγκρουση με τη Συρία» επέμεινε ο Ουίλιαμ Χέιγκ.
«Σίγουρα δεν προβλέπουμε μια στρατιωτική επέμβαση» πρόσθεσε.
Αναφορικά με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο Βρετανός υπουργός δήλωσε πως θα ήταν "ευεργετικό αν έφευγε αμέσως". "Το καλύτερο πράγμα για τη χώρα του θα ήταν να φύγει επειδή έχει χυθεί τόσο αίμα υπό τις διαταγές του και υπό τις διαταγές των ακολούθων του που δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει να ανακτήσει την αξιοπιστία του στη χώρα του και στον κόσμο", τόνισε.
Η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να λύσει την κρίση, μετά το βέτο που άσκησαν Ρωσία και Κίνα σε σχέδιο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο προέβλεπε την αποχώρηση του Μπασάρ Αλ-Άσαντ από την εξουσία, προκειμένου να επιλυθεί η κρίση.