Ο Christian Kopf που υπογράφει την ανάλυση επιχειρεί να εξετάσει τα οφέλη και οι ζημιές όλων των εμπλεκομένων (ιδιώτες πιστωτές, επίσημοι πιστωτές και Ελλάδα) σε περίπτωση που η γαλλική πρόταση έπαιρνε σάρκα και οστά.
Στην ανάλυση αναφέρεται πως με βάση εκτιμήσεις του ΔΝΤ, οι τόκοι που θα καλούνταν να καταβάλει η Ελλάδα για το δημόσιο χρέος της το 2014 θα ανέρχονταν στο 8,6% του ΑΕΠ της.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει ο κ. Kopf μετά από εκτενή ανάλυση είναι πως, ενώ η ζημιά που θα έχουν οι ιδιώτες πιστωτές σε ενδεχόμενη εφαρμογή του γαλλικού σχεδίου θα είναι περιορισμένη, το βάρος για την Ελλάδα θα είναι μεγάλο, ενώ θα επιδεινωθεί η ικανότητα της χώρας να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της και η προοπτική βιωσιμότητάς του.
Η εφαρμογή της πρότασης θα οδηγούσε σε «αξιοσημείωτη αύξηση του καθαρού δημοσίου χρέους και του κόστους εξυπηρέτησής του τα επόμενα χρόνια. Από την πλευρά της Ελλάδας, είναι δύσκολο να μην ληφθεί ως προσβολή η πρωτοβουλία αυτή υπό την μορφή που έχει αυτή τη στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά στα συμπεράσματα της ανάλυσής του ο κ. Kopf.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr