Ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 1,04% στις 9,241,22 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,13% στις 995,64 μονάδες και ο Nasdaq βρίσκεται στις 1.968,70 μονάδες κινούμενος 1,18% χαμηλότερα.
Σε μείωση των εργατοωρών προχώρησαν οι αμερικανικές εταιρίες, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα στο 6,4% στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου εμπορίου.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση της παραγωγικότητας εκτός γεωργικού τομέα που έχει καταγραφεί σε διάστημα έξι ετών. Οι αναλυτές την τοποθετούσαν στο +5,4%. Από την άλλη, το κόστος εργασίας υποχώρησε στο -5,8% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας και τη μεγαλύτερη βουτιά σε διάστημα εννέα ετών και ελαφρώς υψηλότερη του -5,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.
Επιπλέον στήριξη με ποσό μεταξύ 12-14 δισ. δολαρίων χρειάζονται οι μικρές τράπεζες των ΗΠΑ προκειμένου να καλύψουν τις επισφάλειές τους, υποστηρίζουν στελέχη διαχείρισης του TARP. Η ομάδα εποπτείας του προγράμματος TARP που ανήκει στο Κογκρέσο υποστηρίζει ότι αντίθετα με τις μικρές, οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες "έχουν προετοιμαστεί άρτια για πιθανές απώλειες από επισφαλή δάνεια", αναφερόμενη στους 19 ομίλους που υποβλήθηκαν νωρίτερα φέτος στο τεστ κόπωσης.
Στο -9,6% κινείται η MBIA καθώς η Morgan Stanley την υποβάθμισε σε «underweight». Απώλειες 2,5% σημειώνει η Sprint Nextel καθώς η Piper Jaffray συστήνει «πώληση» των μετοχών της. Στο -2,1% κινείται η Yum! Brands, καθώς η UBS υποβάθμισε τις μετοχές της.
Πτωτικά κινείται η Exxon Mobil, ακολουθώντας την πτωτική πορεία των τιμών του φυσικού αερίου στην Αγγλία, καθώς τα αποθέματά του αναμένεται να αυξηθούν.
Από την άλλη, άλμα 13% σημειώνει η Lions Gate Entertainment, η οποία ανακοίνωσε κέρδη έναντι ζημιών που ανέμεναν οι αναλυτές.
Ευρείες ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη
Σε ισχυρές απώλειες συνεχίζουν να κινούνται οι δείκτες στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, με τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται της πτώσης και οι ανησυχίες των επενδυτών να εντείνονται ότι η οικονομική ανάκαμψη θα αργήσει να επανέλθει. Ακόμη βαρίδι για τους δείκτες αποτελούν η κάμψη των εξαγωγών στην Κίνα, και την πτώση των νέων δανείων.
Ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,57% στις 4.695,15 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 1,13% στις 5.356,85 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,54% κινούμενος στις 3.485,70 μονάδες.
Υποχώρηση σε ποσοστό 23% σε σχέση με πέρυσι σημείωσαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Ιούλιο, ενώ και τα νέα δάνεια υποχώρησαν στα 355,9 δισ. γουάν (52 δισ. δολάρια), αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση της χώρας να διατηρήσει τις δαπάνες για το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας.
Επίσης, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 10,8%, λιγότερο απ΄ όσο αρχικά αναμενόταν, ένα ακόμη σημάδι ότι η ταχύτερα αναπτυσσόμενα οικονομία του πλανήτη αντιμετωπίζει κι αυτή τις συνέπειες της παγκόσμιας ύφεσης.
Ισχυρές ρευστοποιήσεις εκδηλώνονται στον τραπεζικό κλάδο, με την Lloyds να κινείται στο -8%, καθώς η τράπεζα βρίσκει εμπόδια από τη βρετανική κυβέρνηση στην αύξηση κεφαλαίου ύψους 15 δισ. στερλινών που επιθυμεί να προχωρήσει.
Στο -2% βρίσκεται και η Danske Bank, ύστερα από τις αναπάντεχες ζημιές που ανακοίνωσε.
Απώλειες 3,9% σημειώνει και η Adecco η οποία ανακοίνωσε ζημιές 147 εκατ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο, έναντι κερδών 32,8 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές.
Η Friends Provident ενισχύεται 2% καθώς η ασφαλιστική αποδέχτηκε την πρόταση εξαγοράς των 1,86 δισ. στερλινών από τη Resolution.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr