Με απώλειες κινούνται και οι δείκτες των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει πτώση 0,36% στις 4.654,39 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC βρίσκεται στις 3.464,62 μονάδες με απώλειες 0,39% και τέλος στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,55% στις 5.387,40 μονάδες.
Πτωτικά η Wall
Κάτω από τα υψηλά εννέα μηνών έχει «πέσει» ο S&P 500, καθώς οκτώ από τις δέκα βασικές του εταιρείες σημειώνουν απώλειες.
Στο -3,4% βρίσκεται η Procter & Gamble Co.,η οποία σημείωσε πτώση στην κερδοφορία της. Συγκεκριμένα, στα 2,47 δισ.δολάρια, ήτοι 80 σεντς ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα κέρδη της P&G για το τέταρτο τρίμηνο του 2008 από 3,02 δισ. δολάρια, ήτοι 92 σεντς ανά μετοχή κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2007. Τα έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν κατά 11% στα 18,7 δισ. δολάρια. Επιπλέον, η εταιρεία βλέπει τα κέρδη της να κυμαίνονται ανάμεσα στα 3,65 και 3,80 δολάρια ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο.
Στον αντίποδα, ανοδικά κατά 20% κινείται η Whole Foods Market, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Η εταιρεία κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 25 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν 20 σεντς ανά μετοχή. Ακόμη, η εταιρεία αναβάθμισε τις προβλέψεις της για το 2009, καθώς προχώρησε σε μείωση δαπανών και χρησιμοποίηση κουπονιών προς προσέλκυση των πελατών της.
Με κέρδη κινείται κατά 23% κινείται η Garmin, καθώς τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών κατά 61%.
Στα μακροοικονομικά στοιχέια της ημέρας, κατά 371.000 μειώθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας εκτός γεωργικού τομέα κατά το μήνα Ιούλιο, σημειώνοντας τη μικρότερη πτώση από τον Οκτώβρη, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση κατά 332.000. Σημειώνεται ότι η αγορά εργασίας δείχνει ακόμα αδύναμη, σύμφωνα με το δείκτη απασχόλησης που καταρτίζει η εταιρεία ADP. Στον τομέα της παραγωγής αγαθών, οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 160.000, ενώ στον τομέα υπηρεσιών κατά 202.000. Τον Ιούνιο, οι νέες θέσεις εργασίας εκτός γεωργικού τομέα μειώθηκαν κατά 463.000.
Επιπλέον, για δέκατο συνεχόμενο μήνα υποχώρησε ο δείκτης ISM εκτός μεταποίησης επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, αφού και τον Ιούλιο υποχώρησε στις 46,4 μονάδες, από 47 μονάδες τον Ιούνιο. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρή ανοδο στις 48 μονάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης κάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει ότι οι περισσότερες εταιρείες έχουν απαισιόδοξες προσδοκίες για την πορεία της αγοράς. Ωστόσο, επτά στις 18 εταιρείες σημείωσαν ανάπτυξη τον Ιούλιο.
Ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε στις 48,1 μονάδες, από 48,6 μονάδες προηγουμένως, ενώ ο δείκτης επιχειρηματικότητας υποχώρησε στις 46,1 μονάδες, από 49,8 μονάδες προηγουμένως.
Ακόμη, άνοδο κατά 0,4% σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση της τάξεως του 1%, εξαιτίας της μεγάλης ανόδου του προηγούμενου μήνα, η οποία είχε αγγίξει το 1,1%.
Οι παραγγελίες των διαρκών αγαθών υποχώρησαν κατά 2,2%, ενώ οι παραγγελίες των μη διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 2,7%. Οι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά, τα οποία χρησιμοποιούνται για την επέκταση των επιχειρήσεων, ενισχύθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, αφού διαμορφώθηκαν κατά 2,6% υψηλότερα.
Πτωτικά η Ευρώπη
Παρά τα ανώτερα των εκτιμήσεων κέρδη της Societe Generale, τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία της Μεγάλης Βρετανίας και την άνοδο του PMI στην Ευρωζώνη, οι ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν απώλειες, μετά την ανακοίνωση των αμερικάνικων μάκρο.Επιπλέον, πίεση στους δείκτες ασκούν οι ζημιές των Swiss Reinsurance και Lloyds, καθώς και η κάμψη των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη.
«Βουτιά» 6,5% καταγράφει η Deutsche Boerse, ύστερα από την ανακοίνωση για κάμψη κερδών στο β΄ τρίμηνο.
Στο -3% η Swiss Reinsurance η δεύτερη μεγαλύτερη αντασφαλιστική παγκοσμίως, η οποία κατέγραψε απροσδόκητες ζημιές στο β΄ τρίμηνο.
Από την άλλη, κέρ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr