Στο Λονδίνο ο FTSE ενισχύθηκε κατά 0,21% στις 4.586,13 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,42% στις 5.251,55 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC κατέγραψε κέρδη 0,18% στις 3.372,36 μονάδες. O Dow Jones βρίσκεται στο -0,33% στις 9.063,01 μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,26% στις 976,71 μονάδες, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται στο -0,43% στις 1.957,44 μονάδες.
Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη
Καθοριστικός παράγοντας για άλλη μια συνεδρίαση ήταν τα εταιρικά αποτελέσματα, των οποίων η βελτίωση δημιουργεί αισιοδοξία στους επενδυτές για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Θετικά συνέβαλε η αύξηση στο δείκτη των δεικτών της Ευρωζώνης και η άνοδος σε υψηλό 14 μηνών της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Μεγάλη Βρετανία. Από την άλλη, πίεση στους δείκτες -και ιδιαίτερα στο FTSE- άσκησαν τα στοιχεία για τις τιμές κατοικιών στην Αγγλία που παρέμειναν αμετάβλητες.
Ανοδος 11% για την Pearson Plc, καθώς η ιδιοκτήτρια της εφημερίδας Financial Times ανακοίνωσε αύξηση στα κέρδη πρώτου εξαμήνου. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στις 28 εκατ. στερλίνες (46 εκατ. δολάρια), από ζημιές ύψους 62 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 22% στις 2,4 δισ. στερλίνες.
Απώλειες 9% για τη Ryanair, καθώς η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 123 εκατ. ευρώ (175 εκατ. δολάρια), τη στιγμή που οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 143 εκατ. ευρώ.
Η Volkswagen σημείωσε πτώση 2,2%. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μετοχών αξίας ως και 4 δισ. ευρώ, προκειμένου να προστατεύσει την πιστοληπτική της ικανότητα στο δρόμο για την εξαγορά της Porsche SE.
'Βουτιά' 13% για τη Rexam Plc, καθώς δήλωσε ότι εξετάζει την πώληση μετοχών προκειμένου να αποτρέψει την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης σε junk.
H Solarworld AG ενισχύεται 5,1%, καθώς διατήρησε τις προβλέψεις της για αύξηση των πωλήσεων στα 1 δισ. ευρώ (1,43 δισ. δολάρια) φέτος. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 27% το δεύτερο τρίμηνο, στα 225 εκατ. ευρώ.
Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, άνοδο για τρίτο διαδοχικό μήνα κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, εν μέσω ενδείξεων για οικονομική ανάκαμψη και ύφεση των πληθωριστικών πιέσεων, που κατέστησαν τους καταναλωτές πιο πρόθυμους να δαπανήσουν χρήματα.
Ο δείκτης του ινστιτούτου GfK, ο οποίος αξιολογεί τις μελλοντικές τάσεις σκαρφάλωσε τον Αύγουστο σε υψηλό 14 μηνών, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2008 στις 3,5 μονάδες από τις 3 μονάδες τον Ιούλιο. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 2,9 μονάδες.
Ακόμη, αύξηση 1,5% κατέγραψε σύνθετος δείκτης των leading indicators για την οικονομία της Ευρωζώνης τον Ιούνιο και διαμορφώθηκε στις 95,9 μονάδες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσίευσε σήμερα το Conference Board. Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική άνοδο του δείκτη, μετά την αύξηση κατά 1,7% το Μάιο και κατά 1,6% τον Απρίλιο.
«Αν συνεχιστεί αυτή η τάση, η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας- αν και με αργούς ρυθμούς- ενδέχεται να ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους», σχολιάζει ο οικονομολόγος του Conference Board, Jean-Claude Manini.
Από την άλλη, αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές κατοικίας στη Μεγάλη Βρετανία τον Ιούλιο σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, καθώς οι πιστωτικές πιέσεις και η ύφεση αποτρέπουν τη βελτίωση της αγοράς κατοικιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε σήμερα η Hometrack. Η μέση τιμή κατοικίας στην Αγγλία και την Ουαλία διαμορφώθηκε στις 155.600 στερλίνες (ήτοι 256.351 δολάρια), 7,7% χαμηλότερα σε σχέση με πέρσι.
Σε πτωτική τροχιά η Wall
Στο αρνητικό κλίμα στη Wall συμβάλλουν και τα αποθαρρυντικά για τους επενδυτές εταιρικά αποτελέ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr