«Όπως επικεντρωνόμαστε στο Ιράκ, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, πρέπει επίσης να επιδιώξουμε ενεργά μια στρατηγική έξυπνης ισχύος στη Μέση Ανατολή, η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες για ασφάλεια του Ισραήλ και στις νόμιμες πολιτικές και οικονομικές φιλοδοξίες των Παλαιστινίων», σημείωσε η Χ.Κλίντον στην κατάθεσή της στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.
«Ο εκλεγμένος πρόεδρος και εγώ κατανοούμε την επιθυμία του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, υπό τις παρούσες συνθήκες και να απελευθερωθεί από τις ρίψεις ρουκετών της Χαμάς» δήλωσε η Χ.Κλίντον.
«Ωστόσο, στο μυαλό μας έρχονται ξανά οι τραγικές ανθρωπιστικές συνέπειες της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και πάσχουμε για τις δοκιμασίες των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών πολιτών» πρόσθεσε.
Η μελλοντική υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι όσον αφορά τη διαχείριση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν δεν αποκλείεται καμία επιλογή, τόνισε ωστόσο ότι η νέα διακυβέρνηση θα επιχειρήσει επανέναρξη των σχέσεων με την Τεχεράνη, ώστε να επιτευχθεί «μια νέα προσέγγιση».
«Αυτό που η κυβέρνηση Ομπάμα πιστεύει, είναι ότι μια τακτική υπέρ του διαλόγου μπορεί να αποφέρει καρπούς. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη: Γνωρίζουμε ότι ακόμα και αν η νέα κυβέρνηση επιχειρήσει να ανοίξει διάλογο για να επηρεάσει συμπεριφορές, είναι δύσκολο να προβλέψει το αποτέλεσμα. Αλλά ο εκλεγμένος πρόεδρος έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει αυτή την πολιτική (του διαλόγου) και αυτό είναι που θα κάνουμε», επισήμανε η κ. Κλίντον.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr