Από τις τράπεζες μέχρι και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η κρίση δηλώνει παρούσα και απειλεί την βιωσιμότητά τους. Ενας κλάδος ο οποίος έχει χτυπηθεί πολύ είναι και ο αθλητισμός. Ιδού, τι συμβαίνει
Oλυμπιακοί αγώνες 2012
Η κρίση εχει αναγκάσει τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου να περιορίσουν τις δαπάνες τους και να αφήσουν πίσω τους τα γκράντε σχέδια και τις φαντασμαγορικές εγκαταστάσεις. Η βουτιά των τιμών των ακινήτων, πράγμα που μπορεί να καταστέψει τις πιθανότητες αποζημίωσης από το αθλητικό χωριό μετά τους Αγώνες, έχει επίσης καταλήξει στην μείωση των μετα-ολυμπιακών διαμερισμάτων από 4.200 σε 3.000. Η οικονομική ύφεση αναγκάζει πλέον την βρετανική κυβέρνηση η οποία είναι πλεόν και επίσημα αντιμετωπη με την οικονομική ύφεση, να μπει σε σκληρές διαπραγματεύσεις γύρω από την οικονομική κλίμακα των αγώνων καθώς και τις τιμές που θα χρεώνουν οι «εμπλεκόμενοι» για τα διάφορα έργα.
Μπάσκετ
Το NBA προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση μειώνοντας τα pre-season παιχνίδια στην Ευρώπη αυτήν την χρονιά, παίζοντας φέτος μόνον 4 παιχνίδια σε 4 ευρωπαϊκές πόλεις από 7 παιχνίδια σε 6 ευρωπαϊκές πολεις το 2007. Επίσης, το NBA θα προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας που φτάνουν το 9% του συνόλου.
Formula 1
Η FIA πρόσφατα ανακοίνωσε δραστικές μειώσεις στα κόστη, συμπεριλαμβανομένου του μέτρου απαραίτητης της χρήσης πιο απλών μηχανών από το 2010, για να βοηθήσει τις ομάδες να επιβιώσουν. Η ομάδα της Williams το 2007 σημείωσε ζημιές ύψους 21,4 εκατομμυρίων στερλίνων και χορηγοί της είναι η RBS και εταιρείες που ανήκουν στην ισλανδική Baugur, είναι πλέον και επίσημα σε κρίση, όντας η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που δεν χρηματοδοτείται από έναν κατασκευαστή ή έναν δισεκατομμυριούχο. Σύμφωνα με την FIA υπάρχει σημαντικός κίνδυνος πως σύντομα οι επιδοτήσεις θα σταματήσουν. Πριν λίγες μερες η Γαλλία ανακοίνωσε πως δεν θα πραγματοποιήσει το Γαλλικό Grand Prix Formula One το 2009, για οικονομικούς λόγους. Η μοναδική χρονιά που δεν συμμετείχε η Γαλλία στο Grand Prix ήταν το 1955.
Ποδόσφαιρο
Τόσο οι χορηγίες όσο και οι πωλήσεις εισητηρίων έχουν περιοριστεί δραματικά και απειλούν την βιομηχανία του ευρωπαϊκου ποδοσφαίρου πλέον πολύ έντονα. Οπως δήλωσε ο κ. David Triesman, πρόεδρος του Βρετανικού Οργανισμού Ποδοσφαίρου, το αγγλικό ποδόσφαιρο έχει χρέη που αγγίζουν τα 3 δισ. στελρίνες και είναι πολυ πιθανό πλέον το λουκέτο κάποιων μεγάλων ομάδων.Πονοκέφαλος παραμένει για την Manchester United το συμβόλαιο ρεκόρ ύψους 57 εκατ. στερλίνων με την AIG. Επίσης, η West Ham είναι πλέον ορφανή από χορήγο μετά την κατάρρευση της XL Leisure Group και η West Bromwich Albion δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει αντικαταστάτη της χορηγίας που είχε από την T-Mobile της Deutsche Τelecom. H Νewcastle United βρέθηκε επίσης, πολύ κοντά στο να χάσει την χορηγία της Northern Rock και η Lazio βρέθηκε επίσης χωρίς χορηγό στην φανέλα της.
K. Ελευθερίου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr