Οι μετοχές τεχνολογίας και EV υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή μετά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών Alphabet και Tesla για το δεύτερο τρίμηνο. Η Tesla δεν κατάφερε να φτάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σε αυτό το κλίμα, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε πτώση 1,27% στις 39.126,00 μονάδες, παρασυρόμενος από τις μετοχές κοινής ωφέλειας και τις μετοχές ακινήτων. Τα έκτακτα στοιχεία από την au Jibun Bank έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας επέστρεψε στην ανάπτυξη.
Ο σύνθετος δείκτης purchasing managers της Ιαπωνίας διαμορφώθηκε στο 52,6 για τον Ιούλιο, από 49,7 τον Ιούνιο. Αυτό αποτελεί «ένδειξη της σταθερής ανάπτυξης» μεταξύ των ιαπωνικών επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, αναφέρει η σχετική έκθεση.
Αργά την Τρίτη, η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει 806,85 δισ. γεν (5,17 δισ. δολάρια) μετοχές της από μεγάλες ιαπωνικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Tokio Marine, Mitsubishi UFJ Financial Group και Sumitomo Mitsui Financial Group. Οι μετοχές της Toyota ενισχύθηκαν κατά 0,32%.
Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχώρησε κατά 1,23% στις 17.255,00 μονάδες, διαγράφοντας τα προηγούμενα κέρδη του, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έχασε 0,46% στις 2.901,95 μονάδες και ο Shenzhen Component κατέγραψε απώλειες 1,40% στις 8.485,96 μονάδες.
Η εταιρεία Hon Hai Precision Industry από την Ταϊβάν -γνωστή διεθνώς ως Foxconn- αναμένεται να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο γουάν (138 εκατομμύρια δολάρια) για μια νέα επιχειρηματική έδρα στην Κίνα, σύμφωνα με το Reuters.
Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έχασε 0,56%, κλείνοντας στις 2.758,82 μονάδες. Η Samsung Electronics κατέγραψε απώλειες 2,03%, καθώς εξακολουθεί να «παλεύει» με την απεργία του μεγαλύτερου συνδικάτου εργαζομένων της, αφού οι συνομιλίες της Τρίτης δεν απέδωσαν καρπούς. Σε άλλα νέα, η Nvidia ενέκρινε τα τσιπ της Samsung για χρήση σε επεξεργαστή που προορίζεται για την αγορά της Κίνας.
Ο S&P/ASX 200, στην Αυστραλία, υποχώρησε οριακά, κατά 0,09%, στις 7.963,70 μονάδες, καθώς η χώρα είδε τη δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα να επεκτείνεται με βραδύτερο ρυθμό τον Ιούλιο, με τον σύνθετο δείκτη purchasing managers να πέφτει σε χαμηλό έξι μηνών, στο 50,2, έναντι 50,7 τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη Juno Bank.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr