Από την άλλη πλευρά, ο Dow Jones σημείωσε μικρή μεταβολή έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης χαμηλότερα, καθώς δέχθηκε πιέσεις από το selling σε μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης, κατά τη διάρκεια της σύντομης συνεδρίασης, η οποία ολοκληρώθηκε νωρίτερα ενόψει της 4ης Ιουλίου. Η αγορά θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, διατηρώντας τους όγκους συναλλαγών χαμηλούς καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
Ειδικότερα, στη μισή συνεδρίαση της Τετάρτης, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,51% και έκλεισε στις 5.537,02 μονάδες. Ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,88% στις 18.188,30 μονάδες, έχοντας στο πλευρό του μεγάλα ονόματα του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Tesla και η Nvidia. Αμφότεροι οι δείκτες «άγγιξαν» νέα υψηλά όλων των εποχών. Ο Dow Jones έχασε 23,85 μονάδες ή 0,06%, κλείνοντας στις 39.308 μονάδες. Ο βιομηχανικός δείκτης επιβαρύνθηκε από την πτώση σχεδόν 1,7% της UnitedHealth. Η Tesla κατέγραψε «άλμα» 6,5%, συνεχίζοντας το ράλι μετά από μια καλύτερη από την αναμενόμενη αναφορά παραδόσεων.
Τόσο η έκθεση της ADP όσο και τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποδεικνύουν τη χαλάρωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας εν όψει της κρίσιμης έκθεσης της Παρασκευής για τις μισθοδοσίες. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι τα σημάδια αδυναμίας στην απασχόληση θα ενθαρρύνουν τη Fed να μειώσει τα επιτόκια.
Επίσης, τα στοιχεία για τον PMI από το Institute for Supply Management (ISM) ήταν πιο αδύναμα από το αναμενόμενο και οι εργοστασιακές παραγγελίες μειώθηκαν απροσδόκητα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι traders αύξησαν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο σε πάνω από 70%. Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed τον Ιούνιο αναμένονται μετά το κλείσιμο της Wall Street.
Αναλυτικότερα, τα στοιχεία της ADP έδειξαν ότι τα μισθολόγια στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ παρουσίασαν οριακή μείωση τον Ιούνιο, έναντι μικρής αύξησης που αναμενόταν, καθώς και ότι οι αμερικανικές εταιρείες προσέθεσαν 150.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, μετά τις 157.000 θέσεις (αρχική μέτρηση 152.000) του Μαΐου, ενώ η μέση εκτίμηση των αναλυτών περίμενε μικρή αύξηση στις 160.000 θέσεις.
Παράλληλα, την τελευταία εβδομάδα υποβλήθηκαν 238.000 νέες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας έναντι των 233.000 της εβδομάδας που είχε προηγηθεί, ενώ η μέση εκτίμηση των αναλυτών περίμενε μικρότερη αύξηση στις 235.000. Ο δε κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων των νέων αιτήσεων ανέβηκε στα 238.500 αιτήματα από τα 236.250. Επιπλέον, ο αριθμός των αιτημάτων για παράταση υφιστάμενων επιδομάτων, μία ένδειξη για την πορεία των προσλήψεων, αυξήθηκε στα 1,858 εκατομμύρια από τα 1,832 εκατ. της εβδομάδας που είχε προηγηθεί.
Το ISM ανακοίνωσε ότι ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών υπηρεσιών (PMI) διαμορφώθηκε στο 48,8% τον Ιούνιο, υποχωρώντας από 53,8% του Μαΐου. Ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε κατά 6,8 ποσοστιαίες μονάδες στο 47,3% και ο δείκτης απασχόλησης υποχώρησε κατά 1 μονάδα σε μηνιαία βάση στο 46,1%.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr