Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης (25/5), ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,60% στις 32.120,28 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,95% στις 3.979 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,51% στις 11.434,74 μονάδες.
Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου έμεινε σχεδόν αμετάβλητη στα επίπεδα του 2,752%.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της Fed, οι αξιωματούχοι της τράπεζας διαπίστωσαν την ανάγκη για γρήγορη -και ίσως μεγαλύτερη από την αναμενόμενη- αύξηση των επιτοκίων, προοκειμένου να τιθασεύσουν τις πληθωριστικές πιέσεις. Επιβεβαιώθηκε, παράλληλα, η πρόθεσή τους να αυξήσουν τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στις επόμενες δύο συνεδριάσεις, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για ακόμη πιο επιθετικές κινήσεις στο άμεσο μέλλον.
Στα μάκρο της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Απρίλιο, σε μια ενθαρρυντική εξέλιξη που δείχνει ότι η ζήτηση για εξοπλισμό και εμπορεύματα παραμένει ισχυρή παρά το ράλι του πληθωρισμού. Ειδικότερα, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν 0,4% τον Απρίλιο μετά την καθοδικά αναθεωρημένη άνοδο του Μαρτίου κατά 0,6%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.
Άνοδος για το πετρέλαιο
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω των προσδοκιών για αύξηση της ζήτησης του «μαύρου χρυσού» στις ΗΠΑ.
Η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα ενίσχυσε τις τιμές του, ενώ το επερχόμενο τριήμερο για την αμερικανική αργία της Memorial Day αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση για καύσιμα στο μεγαλύτερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου κέρδισε 0,5% και έκλεισε στα 110,33 δολάρια το βαρέλι. Παράλληλα, το Brent παράδοσης Ιουλίου πρόσθεσε 0,4% στα 114,03 δολάρια το βαρέλι.
Η αναμονή της Fed άσκησε πιέσεις στον χρυσό
Τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων εβδομάδων κατέγραψε σήμερα η τιμή του χρυσού, καθώς το πολύτιμο μέταλλο έπεσε θύμα των ανησυχιών για τα πρακτικά της Fed.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο Ιουνίου του χρυσού έκλεισε στα 1.846,3 δολάρια η ουγγιά, με πτώση περίπου 1%. Το ασήμι κινήθηκε επίσης πτωτικά με απώλειες 1% κλείνοντας στα 21,87 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός σημείωσε πτώση 1,1% στα 4,25 δολάρια η λίβρα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr