Στις ρευστοποιήσεις πρωταγωνίστησαν οι μετοχές των τραπεζών και των εξαγωγέων. Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές της UBS και της Siemens.
Πιέσεις δέχτηκε η μετοχή της Royal Dutch Shell μετά και τη σύσταση της Goldman Sachs στους επενδυτές να προχωρήσουν σε πώληση των μετοχών των πετρελαϊκών εταιρειών.
Απώλειες και για την DaimlerChrysler, την πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, καθώς εντείνεται η φημολογία ότι το private-equity Cerberus θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην χρηματοδότηση της εξαγοράς της Chrysler.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησαν κατά 0,6% στις 391,58 μονάδες στο Λονδίνο, ενώ οι 13 από τους 18 βιομηχανικούς κλάδους κινήθηκαν πτωτικά.
Χθες η Moody's προχώρησε σε μείωση των ratings σε ομόλογα που στηρίζονται σε ενυπόθηκα δάνεια συνολικής αξίας 5,2 δις δολαρίων τα οποία και εκδόθηκαν το 2006, ενώ και η Standard & Poor΄s αναμένεται να προβεί σε υποβάθμιση ανάλογων ομολόγων αξίας 12 δις δολαρίων.
Τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα ενισχύθηκαν για τρίτη μέρα καθώς οι επενδυτές τα επιλέγουν ως «καταφύγιο» μετά την υποχώρηση των μετοχών.
Την ίδια ώρα, η αμερικανική αγορά προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος, μία μέρα μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις βρίσκοντας στήριγμα στην δραστηριότητα που καταγράφεται στον τομέα των νέων εξαγορών και συγχωνεύσεων.
Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,39% στις 13.553,89 μονάδες, ο Nasdaq κατά 0,33% στις 2.647,95 μονάδες και ο S&P 500 κατά 0,38% στις 1.515,85 μονάδες.
Οι μεταλλευτικές εταιρείες καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη του τελευταίου μήνα μετά και την ανακοίνωση της Chaparral Steel ότι προτίθεται να εξαγοραστεί έναντι 4,22 δις δολαρίων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr