Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιδόσεις των χρηματιστηρίων Κίνας και Ιαπωνίας έχουν αποκλίνει σημαντικά τον τελευταίο μήνα, καθώς οι κεντρικές τράπεζες των δύο χωρών αντιμετωπίζουν εντελώς διαφορετικές προκλήσεις. Οι αναλυτές εκτιμούν πως η Κίνα κινείται προς την χρήση εργαλείων χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, ενώ η Ιαπωνία θεωρείται πως ξεμένει από επιλογές καθότι έχει ήδη περικόψει σε αρνητικό έδαφος το βασικό της επιτόκιο.
Τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, έδειξαν πως ο πληθωρισμός στην Κίνα διαμορφώθηκε στο 2,3%, ήτοι τα ίδια επίπεδα με τον Φεβρουάριο και κάτω από τον στόχο του 3% της κεντρικής τράπεζας της χώρας.
Σε αυτό το κλίμα, στην Κίνα ο CSO 300 ενισχύθηκε κατά 1,75, ενώ ο Shanghai Composite σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,96%. Αντίθετα ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,44% μετά τη νέα ενίσχυση του γεν στα 107,61 γεν ανά δολάριο ΗΠΑ που ενίσχυσης τις ανησυχίες των επενδυτών για επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας των εγχώριων επιχειρήσεων.
Στην υπόλοιπη Ασία, οριακές απώλειες 0,07% καταγράφει το χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας, ενώ πτώση 0,99% σημείωσε και ο Kospi στη Νότια Κορέα. Με θετικό πρόσημο 0,25% έκλεισε το χρηματιστήριο στην Ταϊβάν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr