Την ίδια στιγμή, η δήλωση του επικεφαλής της ΕΚΤ, κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ ότι οι τράπεζες απειλούνται σοβαρά από την ελληνική κρίση συμβάλλει στην εμφάνιση αρνητικών προσήμων στα ευρωπαικά ταμπλό.
Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 μειώθηκε κατά 1,71% στις 5.674 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημείωσε πτώση κατά 2,16% στις 3.788 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 1,77% στις 7.149 μονάδες. Κάτω από το 1,42 το ευρώ.
Σημαντική πτώση σημειώνει η Wall στον απόηχο της ανησυχίας για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη εν όψει της αποψινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αλλά και μετά τα αρνητικά στοιχεία που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις απρόσμενα αυξημένες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας.
Οι τελευταίες «σκαρφάλωσαν» απρόσμενα κατά 9000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο αριθμό των 429.000, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση της τάξεως των 1000. Με την άνοδο αυτή ο κινητός μέσος όρος των τελευταίων 4 εβδομάδων παρέμεινε στις 426.250.
Αναλυτικά ο Dow σημειώνει πτώση της τάξεως του 1,60% στις 11.916 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,82% στις 2.647 και ο S&P σημειώνει απώλειες 1,53% στις 1.267 μονάδες.
"Κόκκινο" χτυπά ο κίνδυνος για τις τράπεζες από την ευρωπαική κρίση χρέους, επεσήμανε ο επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Βλοomberg.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης του Ευρωπαικού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου, ο κ.Τρισέ διευκρίνισε ότι τα προβλήματα που εκτυλίσσονται μεταξύ των τραπεζών και του χρέους, αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωπαική Ένωση.
Απώλειες, για πρώτη φορά σε σύνολο τεσσάρων ημερών σημείωσε στη Νέα Υόρκη το αργό πετρέλαιο μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ από τη Federal Reserve, σηματοδοτώντας ότι η ζήτηση καυσίμων στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης αργού στον κόσμο ενδέχεται να μειωθεί.
Στα μάκρο της ημέρας, σημαντική επιβράδυνση της δραστηριότητας στον ιδιωτικό κλάδο της ευρωζώνης καταγράφηκε τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον δείκτη ΡΜΙ του Markit, ενώ χωρίς τη συμβολή της Γερμανίας και της Γαλλίας ο δείκτης θα είχε σημειώσει συρρίκνωση. Ο δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε τον Ιούνιο στο 54,2, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο, από 56 τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση στο 55,5.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr