Αναλυτικά, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κινήθηκε πτωτικά 0,57% στις 5.943 μονάδες, στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 1,25% στις 4.007 μονάδες και τέλος, στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX μειώθηκε κατά 1,09% στις 7.411 μονάδες. Υποχωρεί και το ευρώ, το οποίο διαπραγματεύεται στα 1,4313 δολάρια.
Μικρά κέρδη και έντονη νευρικότητα επικρατεί στη Wall, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις συνομιλίες των Αμερικανών και των Κινέζων αξιωματούχων που ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα, για την επίτευξη συμφωνιών ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,26% στις 12.672 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,45% στις 2.840 μονάδες και ο S&P500 σημειώνει άνοδο 0,30% στις 1.344 μονάδες.
«Η κατάσταση του προϋπολογισμού στις ανεπτυγμένες οικονομίες θα πρέπει να βελτιωθεί σταδιακά. Αυτό είναι αληθές και για όλους εμάς και περιλαμβάνει φυσικά και την Ευρώπη», τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, μετά το πέρας της συνόδου στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BRI) στη Βασιλεία.
Ερωτηθείς, σύμφωνα με την μυστική σύνοδο της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο, ο Τρισέ δήλωσε πως «συνυπογράφει τα όσα είχε δηλώσει ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τόσο για τη βοήθεια προς την Ελλάδα, όσο και για την ανάγκη επιπλέον προσπαθειών για μείωση των ελλειμμάτων.
«Η κατάσταση των προϋπολογισμών, ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες οικονομίες, αποτελεί ένα σημαντικό θέμα», τόνισε ο Τρισέ, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει λόγος να δείχνει κανείς προσήνεια», όσον αφορά αυτό το ζήτημα.
Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, κατά 58% αυξήθηκε η κερδοφορία της ΗSBC στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ειδικότερα, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ενισχύθηκαν στα 4,15 δισ. δολ. από 2,63 δισ. δολ. ενώ τα προ φόρων κέρδη από βασικές δραστηριότητες μειώθηκαν κατά 9,9% στα 5,5 δισ. δολ.
Παράλληλα, τα λειτουργικά έσοδα της τράπεζας υποχώρησαν 4,9% στα 17,04 δισ. δολ., οι απομειώσεις μειώθηκαν στα 2,38 δισ. δολ. από 3,79 δισ. δολ. ενώ τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν στα 10,37 δισ. δολ. από 8,9 δισ. δολ.
Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ οι γερμανικές εξαγωγές τον Μάρτιο φτάνοντας τα 98,3 δισ. ευρώ με άνοδο 7,3% σε σχέση με τον Φεβρουάριο.
Αύξηση-ρεκόρ 3,1% σημείωσαν και οι εισαγωγές στη Γερμανία φτάνοντας τα 79,4 δισ. ευρώ. Η μέτρηση των στοιχείων, όποτε γίνεται και η σύγκριση, ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950. Η Γερμανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα σε εξαγωγές, με πρώτη την Κίνα. "Η Γερμανία βρίσκεται στην απαρχή μιας χρυσής δεκαετίας" σχολίαζαν Γερμανοί τραπεζίτες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr