Εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται ήδη στο Δουβλίνο και βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με την ιρλανδική πρωτεύουσα, εξετάζοντας το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας. Πηγές της ΕΕ αναφέρουν ότι ενδεχομένως το πακέτο στήριξης της Ιρλανδίας να ανακοινωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
Την ίδια ώρα,αντίκτυπο στις ευρωαγορές έχει και η αιφνιδιαστική για μία ακόμη φορά απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να αυξήσει το δείκτη αποθεματικών των τραπεζών κατά 0,5%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,62% στις 5.732,83 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε τελικά 0,17% στις 6.843,55 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε πτώση 0,20% στις 3.860,16 μονάδες. Απώλειες και στη Wall, καθώς ο Dow Jones υποχωρεί 0,12% στις 11.168,17 μονάδες, ο Nasdaq βρίσκεται στις 2.513,05 μονάδες και στο -0,05% και ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,13% στις 1.195,17 μονάδες.
Η εξελισσόμενη κρίση χρέους στην ευρωζώνη οδήγησε τους ευρωπαϊκούς δείκτες να κλείσουν με μεικτά πρόσημα την εβδομάδα. Ο FTSE στο Λονδίνο έχασε 1,1%, ο CAC στο Παρίσι κέρδισε 0,7% και ο DAX στη Φρανκφούρτη 1,6%.
Την ίδια ώρα ο Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί υποστηρίζει ότι η δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, οπως η Ελλάδα ή η Ιρλανδία.
"Η Γαλλία, από ορισμένες ουσιώδεις πλευρές, δεν φαίνεται να είναι σε καλύτερη κατάσταση από την περιφέρεια" της ευρωζώνης, είπε ο Ρουμπινί μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNBC.
"Δεν έχουν κάνει τίποτα από διαρθρωτικής πλευράς, το δημοσιονομικό έλλειμά τους είναι αυξημένο, πολιτικά έχουν περιορισμένη δυνατότητα να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Απλώς σε σύγκριση με τους άλλους δεν έχουν φτάσει ακόμη στο ίδιο σημείο", σε σχέση με τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr