Το τελευταίο σποτ της στο πλαίσιο της καμπάνιας της κατά της βιομηχανίας εξόρυξης Bitcoin φαίνεται να απέτυχε, καθώς οι Bitcoiners έδειξαν μάλλον να το διασκεδάζουν.
Σε ένα tweet, η Greenpeace επανέλαβε τους προηγούμενος ισχυρισμούς της ότι το Bitcoin προκαλεί «επικίνδυνες ποσότητες ρύπανσης στον πραγματικό κόσμο» μέσω της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων που υποκινείται από τον «ξεπερασμένο κώδικα» του.
Η ομάδα ακτιβιστών συνόδευσε το tweet με hashtag, «#ChangeTheCode» ένα κίνημα για να δει το Bitcoin να αλλάζει από τον μηχανισμό Proof of Work (PοW) σε αυτόν του Proof of Stake (PοS).
Όπως αναφέρει το tweet, το «Skull of Satoshi (σ.σ. Κρανίο του Σατόσι, του δημιουργού του Bitcoin)» έχει σκοπό να απεικονίσει τη βλάβη που προκαλείται από αυτή την κατανάλωση ενέργειας.
{https://twitter.com/greenpeaceusa/status/1638909130676084737}
Η δημιουργία ύψους έντεκα ποδιών είναι κατασκευασμένη από μητρικές πλακέτες υπολογιστών, με στοίβες καπνού και φωτίζεται από λαμπερά κόκκινα μάτια που χρησιμοποιούνται συχνά στις φωτογραφίες προφίλ στο Twitter των ένθερμων υποστηρικτών του Bitcoin.
Το… διασκέδασαν οι Bitcoiners
Παρόλα αυτά, οι Bitcoiners περισσότερο το διασκέδασαν, παρά εξοργίστηκαν.
«Η Greenpeace έφτιαξε κατά λάθος το πιο… σκληροπυρηνικό έργο τέχνης Βitcoin μέχρι σήμερα στην άστοχη καμπάνια της κατά του PoW», έγραψε στο Twitter ο συνιδρυτής της Castle Island Ventures, Νικ Κάρτερ. Ο δημοφιλής δοκιμιογράφος έχει υπερασπιστεί πολλάκις τη βιομηχανία εξόρυξης του Bitcoin, χαρακτηρίζοντάς την θετική για το περιβάλλον παρά επιβλαβή.
Οι ένθερμοι υποστηρικτές του Bitcoin συνεχίζουν να κατακρίνουν τις προσπάθειες της περιβαλλοντικής οργάνωσης να υποτιμήσει το δίκτυο εξόρυξής του ως επιβλαβές για το περιβάλλον, παραμένοντας πιστοί στο PoW.
Κάποιοι επιμένουν να επικρίνουν την Greenpeace επειδή δέχτηκε 5 εκατομμύρια δολάρια από στελέχη της Ripple για να απαξιώσει εξαρχής την εξόρυξη Bitcoin.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr