Οι άλλες τέσσερις κορυφαίες χώρες που ακολουθούν είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Παρόλο που η πραγματική έκταση της συμβολής της Βόρειας Κορέας στα παγκόσμια ποσοστά εγκληματικότητας που συνδέονται με κρυπτονομίσματα είναι άγνωστη, η Coincub σημειώνει ότι το διαδικτυακό της πρόγραμμα είναι μεγάλο και καλά οργανωμένο.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στη χώρα παλεύει με την επισιτιστική ανασφάλεια και τον υποσιτισμό, καθώς και την έλλειψη πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες. Δεν έχουν πρόσβαση στο παγκόσμιο διαδίκτυο. Ωστόσο, η χώρα έχει γίνει μια υπερδύναμη χάκερ.
Οικονομικά απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, η Βόρεια Κορέα κατάφερε να γεννήσει μια «ράτσα» χάκερ που πρωτοστάτησαν σε μερικές από τις πιο καταστροφικές παραβιάσεις.
Όσον αφορά το έγκλημα που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα, εξειδικευμένοι Βορειοκορεάτες χάκερ έχουν κλέψει κεφάλαια για τα προγράμματα όπλων της χώρας πραγματοποιώντας μια σειρά κερδοφόρων κυβερνοεπιθέσεων.
Χρηματοδοτούν το πυρηνικό πρόγραμμα
Η έκθεση υποδηλώνει ότι όλες οι επιθέσεις που προέρχονται από τη χώρα είναι πιθανόν να χρηματοδοτούνται από το κράτος, επειδή η πρόσβαση στο διαδίκτυο ελέγχεται αποκλειστικά από την Πιονγκγιάνγκ. Ο κυβερνοστρατός της χώρας έχει βάλει στο στόχαστρο κυβερνήσεις και ιδιωτικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, τα έσοδα των οποίων διατίθενται στον εθνικό αμυντικό προϋπολογισμό.
Η βιομηχανία κρυπτογράφησης γνώρισε μια σημαντική καμπή το 2020-2021. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που μια έκθεση του ΟΗΕ ισχυρίστηκε ότι Βορειοκορεάτες χάκερ έκλεψαν και εξαπέλυσαν επτά περαιτέρω επιθέσεις σε τέτοιες πλατφόρμες για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση του πυρηνικού τους προγράμματος.
Τα κρυπτονομίσματα είναι μία από τις κύριες πηγές δημιουργίας εισοδήματος μέσω διαδικτύου στη χώρα και λόγω των συνολικών διεθνών κυρώσεων, όλες αυτές οι συναλλαγές είναι δόλιες.
Η υποστηριζόμενη από το κράτος ομάδα χάκερ Lazarus Group βρισκόταν πίσω από μερικά από τα μεγαλύτερα... κατορθώματα των τελευταίων δεκαετιών, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης της Sony το 2014.
Η πειρατεία WannaCry ήταν ένα ακόμη κόλπο από την ομάδα που οδήγησε σε μια τεράστια κυβερνοεπίθεση ransomware που έπληξε ιδρύματα σε όλο τον κόσμο το 2017. Η επίθεση διήρκεσε περισσότερες από 7 ώρες επηρεάζοντας περίπου 200.000 υπολογιστές σε 150 χώρες. Οι κύριοι στόχοι ήταν η Ρωσία, η Ινδία, η Ουκρανία και η Ταϊβάν. Πιο πρόσφατα, νωρίτερα φέτος ο όμιλος αποστράγγισε περισσότερα από 620 εκατομμύρια δολάρια από τη γέφυρα Ronin του Axie Infinity.
Το πρόγραμμα κυβερνοχώρου της χώρας, το οποίο φέρεται να αποτελείται από 7.000 υπαλλήλους και επιχειρήσεις σε περισσότερες από 150 χώρες, είναι πιθανό να διεξήγαγε πολλές ληστείες που δεν αποδείχθηκαν ποτέ.
Με την ταχεία αλλαγή στον χώρο των κρυπτογράφησης, οι χάκερ της Βορείου Κορέας έχουν επίσης προσαρμοστεί στο Web3 και επί του παρόντος στοχεύουν το DeFi, σύμφωνα με αρκετούς κυβερνητικούς φορείς των ΗΠΑ.
Πλήγμα στην... παρανομία από τη «βουτιά»
Ένα από τα πιο βάναυσα και αυταρχικά καθεστώτα του κόσμου μπορεί να πρωτοστατούσε στο έγκλημα κρυπτογράφησης, αλλά η πρόσφατη ύφεση της αγοράς το έχει επηρεάσει.
Η «βουτιά» σε όλη την αγορά έπληξε και τις κακόβουλες ενέργειες Βόρεια Κορέα, καθώς μπορεί να έχει επηρεάσει την ικανότητα της χώρας να πραγματοποιεί περισσότερες ληστείες και χακαρίσματα στον τομέα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr